Nu de kerstdiners achter de rug zijn en de oliebollen bijna mogen aantreden is het een mooie tijd om even terug te blikken op het jaar 2017. Een jaar met een wisselend beeld, met (sportieve) pieken en dalen. Er zullen vast nog wel wat zaken vergeten zijn in dit overzicht, maar we hebben ons best gedaan 🙂

Januari:

Het jaar begon spetterend met ons gezellige 6 tegen 6 toernooi en de nieuwjaarsreceptie. Een heerlijk druk (en koud) begin van 2017. Medio januari werd trainer Jakob Melessen op non-actief gezet door het bestuur omdat de wisselwerking tussen spelers en trainer niet meer goed werkte. Dennis van Dijk wordt als interim-trainer aangesteld om het seizoen af te maken. VOP 1 bungelt onderaan in de derde klasse en doelstelling is om de ploeg daarin te houden. Tevens stelt het bestuur Herman Verrips aan als trainer voor het seizoen 2017-2018.

Februari:

Aan de reeks van 8(!) nederlagen op rij van VOP 1 komt een einde. VOP 2 vindt de weg naar boven. Bij de jeugd beginnen we (gelukkig) ook weer met voetballen. JO12-1 bekert verder. Daarnaast vindt er weer een drukbezochte en geweldige disco plaats voor de kids. Tevens begint langzaam maar zeker duidelijk te worden welke nieuwe spelvormen de KNVB gaat introduceren in het komend seizoen voor de jeugd. De JO11-1 mist het kampioenschap tegen directe concurrent DOVO op een haar in de hoofdklasse. Door zelf teveel kansen te missen wordt het gelijk. Ook mooi is om te melden dat er veel nieuwe scheidsrechters mee doen aan de KNVB cursus en allemaal slagen. Deze groep bestaat met name uit het 35+ vrijdagavond team, die complimenten verdienen voor hun inzet voor de vereniging!

Maart:
Er vindt een voorzitterswissel plaats. Eric Carbijn treedt vanaf maart op als interim-voorzitter van VOP. De MO13-2 wordt voorzien van nieuwe tassen door een sponsor. VOP 1 kan de gevarenzone maar niet verlaten, al wordt er wel veel beter gespeeld en is de situatie zeker nog niet uitzichtloos op dat moment. “Good-old” Emile Brouwer zorgt met een aantal belangrijke doelpunten in de laatste speelminuten dat VOP punten gaat pakken, echter als VOP deze pakt doet de concurrentie dat ook….. We eindigen de maand met een Black-and-White Party, VOP is immers meer dan alleen voetbal!

April:

VOP 2 stijgt alleen maar op de ranglijst. Als het niet uitkijkt promoveert het nog naar de 2e klasse! Mooi werk van de heren van Vulpen (2x) en Bouwman. De indelingen bij de jeugd worden bekend gemaakt. Iets wat altijd een lastig karwei is voor de technische commissie. Veel jeugdteams draaien bovenin mee en het niveau van de jeugd wordt steeds hoger, daar zijn we blij mee. VOP 1 wacht nog 3 finales om degradatie naar de vierde klasse te ontlopen.

Mei:

Mei is traditioneel een drukke maand op de vereniging. VOP 1 redt het net niet en degradeert naar de vierde klasse, VOP 2 wordt keurig derde in de (reserve) derde klasse. Mooie moment genoeg deze maand: de jeugdtoernooien worden weer druk bezocht en zijn erg gezellig. Een van de hoogtepunten van het jaar is Kamp Voor Ons Plezier, waar heel veel jeugdleden aan mee doen! De sfeer was weer geweldig, net als de organisatie! Alle kampioenen (JO12-1, JO12-2, JO11-1 en JO11-2) worden gehuldigd bij de laatste wedstrijd van VOP 1. Bij deze wedstrijd krijgt Gert Bouwman een ’tegel’ uitgereikt voor zijn 40-jarig lidmaatschap van de vereniging.  Ook het damesvoetbal heeft het geweldig gedaan dit jaar. VR1 keurig in de subtop en ook de meidenteams speelden een prima seizoen! Bij VOP 1 nemen we afscheid van Terence van Vliet en Mark van Houten.

Juni en Juli:

Deze maanden staan vooral in het teken van vakanties en voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Augustus:

Herman Verrips begint als trainer van VOP 1. Een vernieuwd VOP 1, waar ook veel jongeren uit de JO19-1 zijn doorgestroomd naar de selectie. Het AVK en de beker worden vooral gebruikt om elkaar beter te leren kennen, wat leidt tot wisselende momenten in het oefenprogramma. De jeugd begint het seizoen met een Kick-off voor alle jongens en meisjes teams. Deze dag wordt heel druk bezocht en dat smaakt naar meer. Ook worden er al veel oefenwedstrijden gespeeld.

September:

De competitie begint eindelijk voor alle teams! Er wordt weer lekker gevoetbald op ons complex en daar doen we het uiteindelijk voor. Trots zijn we op onze 9 Meiden/dames teams, dat groeit maar door! Ook het peutervoetbal gaat weer van start en ook de kabouters beginnen weer. Nieuwe zaken zijn: de wedstrijdzaken app van de KNVB en de digitale spelerspas. En natuurlijk het feit dat de onder 8 en 9 zes tegen zes speelt op een kwart veld. Allemaal zaken die even moeten wennen, maar na een paar weken lukt dat allemaal prima. De kantine is voortaan open op maandagavond tot en met donderdagavond.

Oktober:

Bij de derby VOP – Hees ontvangt Gert Bouwman van Ere-voorzitter Marcel Faas de eerste officiële steen van de Walk of VOP. Op de Algemene Leden Vergadering gevolgd door de overige ereleden en leden van verdienste. Op deze vergadering laat het bestuur wederom zwarte cijfers zien. We zijn duidelijk een club in opbouw. Kees van Daatselaar wordt aangesteld als jeugdvoorzitter. VOP 1 begint lekker en draait bovenin mee. De trainer is echter nog niet helemaal tevreden: “het spel moet nog beter”.  VOP 2 heeft het duidelijk wat moeilijker, maar pakt in oktober de eerste punten. De dames en meiden doen bovenin lekker mee, de MO15-1 heeft zelfs nog geen tegendoelpunt gehad!

November:

VOP 1 wint de topper van FZO, die tot dan toe alles nog gewonnen had. Zo blijft de competitie erg spannend. VOP draait goed bovenin mee. De disco voor de jeugd is weer een groot succes! Ook bij de jeugd loopt (bijna) alles op rolletjes. Meiden en jongens doen lekker hun best en hebben vooral veel plezier. Tevens presteren diverse teams prima op hun niveau!

December:

VOP sluit een samenwerkingsovereenkomst met De Voetbalschool. Koning winter komt even langs en zorgt ervoor dat er op 9 december niet gevoetbald kan worden. Dat is voor veel jeugdteams jammer, omdat een aantal kampioen konden worden. VOP 1 gaat de winterstop in als nummer 2. VOP 3 en VOP 4 doen het leuk in hun klasse en ook de dames doen bovenin mee. Op 23 december sluiten we het jaar af met een wintervoetbaldag die VOP en De Voetbalschool samen organiseren. Meer dan 35 kinderen komen trainen en hebben een leuke dag!