Op 1 mei 2020 bestaat VOP 50 jaar. Je zult daar dit seizoen nog veel over horen en we gaan hier veel festiviteiten omtrent organiseren! Met enige regelmaat zullen we hier aandacht besteden aan club-iconen van toen en van nu door middel van de rubriek 50 jaar VOP: 10 vragen aan…… deze keer is eerste elftal speler Quincy Koenen aan het woord.

Vraag 1: Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Quincy Koenen, 20 jaar en kom uit Amersfoort. Samen met mijn moeder en zusje woon ik in de wijk Vathorst, dicht bij de voetbalclub. In het dagelijks leven studeer ik in Zwolle aan de opleiding docent eerste graad lichamelijke opvoeding. 

Vraag 2: Hoe ben jij bij VOP betrokken (geweest)?

Naast dat ik sinds 2005 al speler ben van VOP heb ik ook een aantal jaar training gegeven. Ik ben begonnen met het trainen van de E7, meer voor de stage uren die ik toen die tijd moest maken. Dat seizoen merkte ik dat ik het geven van training aan zulke jongens toch wel erg leuk vond. Ik heb daarom toen besloten om door te gaan waarna ik het seizoen erna trainer ben geworden van de O11-2. We draaiden een goed seizoen waarin ik zelf als trainer veel heb geleerd. Toch wilde ik een stapje verder dus ben ik doorgegaan naar de O13 waar ik trainer heb mogen zijn van de JO13-2. Met deze jongens heb ik een hele leuke tijd gehad en ook hierbij weer veel ervaring op gedaan maar viel het uiteindelijk niet meer te combineren met school waardoor ik heb besloten om na dat seizoen te stoppen.

Vraag 3: Wat is jouw absolute hoogtepunt in 50 jaar VOP?

Mijn absolute hoogtepunt is denk ik toch wel het moment dat ik als net achttienjarige jongen kwam te spelen in het eerste, wetende dat ik de eerste speler binnen de club was die de hele jeugd heeft doorlopen en daarna in het eerste elftal kwam te spelen. 

Vraag 4: Wat vind je het mooiste aan VOP als vereniging door de jaren heen?

Waar VOP bekend om staat is de goede sfeer. Dit heb ik door de jaren heen zeker gemerkt. Maar wat ik vooral mooi vind is dat VOP zich van een klein clubje met een kleine kantine en twee velden heeft weten uit te breiden naar een grotere club met een mooie grote kantine en vier velden waarbij de goede sfeer nog steeds aanwezig is. 

Vraag 5: Waar ben je trots op?

Als ik terugkijk naar mijn verleden bij VOP ben ik denk ik toch wel het meest trots op de seizoenen die ik heb beleefd vanaf de F-jes tot aan de B-tjes. Hierin hebben wij in elke seizoen zo ongeveer het kampioenschap behaald en zijn we constant met het hele team of een groot deel daarvan doorgegaan. Het mooiste is nog dat ik nu nog samen speel met een van de jongens waarmee ik ben begonnen, Joey Vos. 

Vraag 6: Hoe zie jij de toekomst van VOP?

De toekomst van VOP, lastig om een verwachting uit te spreken. Ik hoop vooral dat de club weer wat meer gaat groeien en het niveau gaat halen van een aantal jaar geleden. 

Vraag 7: Welke persoon staat jou het meeste bij in de 50-jarige historie van VOP en waarom?

De persoon die mij het meeste bij staat in de afgelopen jaren is mijn vader. Ik loop nog niet zolang mee dat ik de mannen van de club die er van begin af aan rondlopen goed ken of heb gekend, helaas. Mijn vader is de persoon geweest die mij bij deze mooie club heeft ingeschreven en is begonnen met de jeugd. Naast dat is hij voor ongeveer 10 jaar mijn trainer geweest en heeft hij grotendeels de voetballer gemaakt die ik nu ben en daar ben ik hem zeker dankbaar voor. Gelukkig heeft hij mij op voetbalgebied niet op hem doen lijken haha. 

Vraag 8: Wat is het leukste / grappigste wat je meegemaakt heb?

Het leukste wat ik denk ik heb meegemaakt zijn de 2 seizoenen in de A1. Hierin kwam ik te spelen met vrienden die ik al vanaf jongs af aan ken maar nooit mee samen had gespeeld. Met een groep van ongeveer 16 jongens en tegelijkertijd vrienden hebben we 2 leuke seizoenen beleefd en dat is zeker iets waar ik soms aan terug denk. 

Vraag 9: Je bent de eerste jeugdspeler die het traject van Pupil tot VOP 1 hebt bereikt, kun je daar iets over vertellen?

Als eerste jeugdspeler maakt deze prestatie mij zeker trots. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik er nooit echt mee bezig ben geweest. Pas op het moment dat ik in het eerste kwam besefte ik eigenlijk pas dat ik de hele weg van pupil tot het eerste heb bewandeld. Het is niet makkelijk geweest aangezien er meerdere momenten zijn geweest dat ik een andere keus ging maken dan blijven bij VOP, maar toch is deze keus elke keer achter wegen gebleven. Ik hoop dat vele jeugdleden hetzelfde pad bewandelen. Voor mij is het een hele mooie, leerzame ervaring geweest en dat gun ik elk jeugdlid of toekomstig jeugdlid van VOP. 

Vraag 10: Is er nog iets wat jezelf kwijt wilt over 50 jaar VOP dat niet gevraagd is?

Bij deze wil ik de club feliciteren met het 50-jarig bestaan. Van een kantine bij honkbalvereniging Quick en een voetbalveld 10min lopen van de kantine naar een complex met een mooie, grote kantine en 4 velden. Er is genoeg veranderd in de loop der jaren en wat zou het mooi zijn als dit nog verder kan uitbreiden door de komst van veel nieuwe leden. Laten we er met z’n allen wat moois van maken!

Wie zou ook de tien vragen aan….. moeten beantwoorden?

Dat zijn Yannick de Vries en Emile Brouwer