In 1985 vierde CJVV haar 65-jarig bestaan. De heer Langgras kwam op het idee een toernooi op de velden van CJVV te houden met alle Amersfoortse voetbalverenigingen (toen nog vijftien in totaal). Tot aan 1992 werd het toernooi gespeeld in het knock-outsysteem, daarna ging men over in het drie-poules-systeem. Sinds 2009 speelt men weer via een knock-outsysteem. In dat jaar is ook de Stichting Amersfoorts Voetbalkampioenschap opgericht, die de verdere uitwerking van dit toernooi voor haar rekening neemt. AVK-voorzitter André Hielckert (tevens ex-voorzitter Cobu Boys) legde in een bomvolle CJVV-kantine nog eens de loting uit. Er doen dertien clubs mee, de beste drie clubs van vorig jaar zijn vrijgesteld voor de eerste ronde, te weten Nieuwland, Hoogland en AFC Quick 1890.

Aftrap 9 augustus

De loting werd verricht door leden van de G-jeugd van CJVV, die daar veel waardering voor ontvingen. De eerste wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 9 augustus, op 12, 13, 14 en 15 augustus vindt het vervolg van het toernooi plaats op de sportvelden van CJVV. Voor het eerst worden alle wedstrijden op kunstgras afgewerkt. Ook is er dit jaar een damestoernooi, de aanvang hiervan is 31 mei. Tijdens de openingsdag op 9 augustus staat tevens de finale van het eerste stadkampioenschap voor vrouwen gepland.