Afgelopen zaterdag mochten onze vrouwen het opnemen tegen CSW VR2 in de 1/8e finales van de KNVB-beker. Op zich al een unieke prestatie van de dames omdat dit het verst is dat de dames ooit in het beker toernooi zijn gekomen!

Mooi weer en een prima kunstgrasveld betekende in ieder geval dat er genoeg ingrediënten waren om de wedstrijd in Wilnis te spelen. Helaas miste VOP maar liefst 5 spelers bij deze wedstrijd en dat zou zich voelen. Dit in combinatie met een hoog geklasseerd CSW VR2 en de wetenschap dat hun VR1 ook nog vrij was leidden tot een zware opgave voor onze vrouwen.

In de eerste helft bleek al dat CSW duidelijk een betere dag had dan VOP. Snel keken de dames tegen een 1-0 achterstand aan. Tegen het einde van de eerste helft brak het verzet en kregen de dames een paar “pech” doelpunten tegen. 4-0 was wel enigszins geflatteerd. De tegenstander was weliswaar beter, maar VOP kwam er af en toe ook goed voetballend uit. Het was positief om te zien dat VOP haar spel bleef spelen in de goede ontwikkeling waar de dames de afgelopen weken mee bezig zijn. In de tweede helft een zelfde beeld. CSW scoorde 2 maal, maar VOP bleef eigenlijk relatief eenvoudig overeind verder en creeërden ook een aantal goede kansen. Helaas bleef een eretreffer uit al hadden de vrouwen dat op basis van hun inzet zeker verdiend.

Komende zaterdag speelt VOP VR1 tegen Zuidvogels op ons mooie sportpark Olympus. Aanvang van de wedstrijd is 12:00 uur! De vrouwen rekenen op jullie support!