Trap ik een open deur in met de constatering dat VOP sinds de ‘hergeboorte’ aan de Olympus 20 in Vathorst, een gigantische groeispurt heeft doorgemaakt? Wellicht, maar ik doe het toch. Bewust. Om even in herinnering te roepen wat in slechts zeven jaar tijd is neergezet.

Ga maar na: aan de Olympus 20 is een prachtig, hypermodern maar ook oergezellig complex uit de grond gestampt; er spelen inmiddels negen seniorenteams (inclusief veteranen en 35+) en een vrouwenteam in het mooie blauw en wit van VOP; wekelijks dartelen er 24 (!) jeugdteams over de groene velden en afgelopen seizoen leverde het eerste elftal een historische prestatie door na een prachtig seizoen kampioen te worden en naar de tweede klasse te promoveren. En dit alles tegen de achtergrond van een vervijfvoudiging van het ledental en dankzij het noeste werk van onze vrijwilligers. Ga er maar aan staan!

Genoeg redenen om apetrots op te zijn maar ook alle aanleiding om niet vergenoegd op de lauweren te gaan rusten. Groeistuipen gaan namelijk onherroepelijk gepaard met -pijntjes. Laten we ook dat niet uit het oog verliezen. Er kunnen en moeten nog dingen beter; om de groei in goede banen te leiden en VOP de prachtige club te laten blijven die het is. Een bloeiende vereniging waar jong, oud, gezelligheid en presteren samenkomen. Één van van de meeste gehoorde aandachtspunten (meestal met een opbouwende ondertoon) is de communicatie. Bijvoorbeeld tussen bestuur en jeugdafdeling maar ook richting de leden.. Geen kwestie van onwil maar een droge constatering als gevolg het samenkomen van twee generaties (en culturen) VOP.  Opbouw van het bekende ‘wij-gevoel’ is een groeiproces. Betere communicatie kan hierbij helpen.

Ik draag hier als relatief nieuw lid van de VOP-familie met een zoon in de F1, graag mijn steentje aan bij. Wie helpt? Stuur je suggestie(s) naar:

Communicatie@voetbal-vop.nl

Met sportieve groet,
Gian Santegoeds