Uitbreiding accommodatie voetbalvereniging VOP

Uitbreiding accommodatie voetbalvereniging VOP

VATHORST – Voetbalvereniging VOP op sportpark Olympus in Vathorst kan rekenen op een nieuwe kleed- en wasaccommodatie en de uitbreiding met twee velden. Dit heeft het college op dinsdag 25 januari besloten.

De uitbreiding bestaat uit de aanleg van twee natuurgrasvelden, zodat VOP in de eindsituatie de beschikking heeft over vier velden, waarvan één kunstgrasveld. Daarnaast wordt een definitieve kleed-en wasruimte gerealiseerd en een definitief parkeerterrein. De vereniging realiseert voor eigen rekening een definitieve kantine. Met de bouw van de definitieve kleed-en wasaccommodatie en de uitbreiding van twee velden is een bedrag van ruim 2,6 miljoen euro gemoeid, waarvan 1,1 miljoen euro bestaat uit grondkosten.

Wethouder Hans Buijtelaar van sport: ,,Dit is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente en voetbalvereniging VOP. Beide hebben een deel van de nieuwe accommodatie voor hun rekening genomen en vervolgens is in goed overleg een keuze gemaakt voor een architect en een ontwerp.” Het ontwerp is gemaakt door Han van Zwieten Architecten.

In 2007 kreeg voetbalvereniging VOP de beschikking over een tijdelijke accommodatie omdat nog onduidelijkheid bestond over te realiseren sportvoorzieningen in de omgeving. Er werden toen twee velden gerealiseerd, een tijdelijke kleed- en wasruimte en een tijdelijk parkeerterrein. De vereniging zorgde zelf voor een tijdelijke kantine en lichtinstallatie. De accommodatie kreeg de naam sportpark Olympus en werd in september 2007 in gebruik genomen. Inmiddels is duidelijk dat de vereniging op de huidige plek kan blijven.Bron: StadAmersfoort