Afgelopen zaterdag moest ons vlaggenschip aantreden tegen het ‘altijd lastige’ SVM Maartensdijk. Het werd een mooie 3-0 overwinning voor de mannen van Roger Lantinga!

De eerste helft begon VOP direct al goed. Met een prachtig afstandschot van Jeffrey Windhouwer stond de 1-0 al na 8 minuten op het scorebord. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar wisten beide partijen niet meer te scoren. Aan de kant van VOP stond Dennis Spoel veelvuldig in de weg, terwijl ook de keeper van SVM een goede dag bleek te hebben.

Na rust speelde VOP met wind tegen. Waar VOP een gevaarlijker SVM had verwacht, breidde het de score na 10 minuten in de tweede helft uit door een doelpunt van Mark van Houten. Na een (verbazingwekkende) rode kaart van SVM, leek de wedstrijd gespeeld. Echter SVM gooide alles op de aanval en kreeg nog goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. De scheidsrechter van dienst was sowieso reeds in Sinterklaasstemming en strooide met rode kaarten (aan iedere zijde één) en gele kaart. Tevens kreeg VOP 2 strafschoppen tegen, door het geven van deze strafschop kreeg de dramatisch fluitende scheidsrechter de lachers op zijn hand, zowel de thuis als de uit supporters wisten allemaal niet wat er gebeurde deze dag, de penalty’s werden echter prima door Dennis Spoel gestopt (niet voor niets uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd). Michael Kreffer besliste de wedstrijd definitief in het voordeel van VOP, dat door deze overwinning stevig in de middenmoot/ subtop plaatsneemt!
VOP en SVM Maartensdijk blijken goede vrienden van elkaar, het bleef nog lang gezellig in de kantine, en de return wedstrijd in Maartensdijk daar wordt nu al halsreikend naar uitgekeken.