Afgelopen zaterdag heeft VOP 3, onder leiding van Peter Hayes, VOP 4 een goede dienst bewezen en hen aan het “officieuze” kampioenschap geholpen. Door met 3-1 nummer 2 IJsselmeervogels 7 te verslaan, is VOP 4 niet meer in te halen in punten en met een veel beter doelsaldo kon de titel van VOP 4 gevierd worden! Helaas kwam de tegenstander van VOP 4 (Hees 3) niet opdagen anders was het feest echt officieel geweest.

VOP 3 opende sterk en creëerde ook de beste kansen. IJsselmeervogels werd goed vast gezet en kwam nauwelijks van eigen helft. Na 20 minuten werd er uit een prima vrije trap alert gereageerd bij de tweede paal: 1-0. Uit een hoekschop volgde na 35 minuten de 2-0. Vlak voor rust kreeg VOP 3 al de gelegenheid om de wedstrijd op slot te gooien, echter de terecht gegeven strafschop werd gemist.

Na rust een wat feller IJsselmeervogels, echter via een messcherp uitgevoerde counter kwam VOP op 3-0. De wedstrijd leek beslist en kabbelde rustig voort tot 15 minuten voor het einde een sluwe middenvelder van IJsselmeervogels de buitenspelval omzeilde en de 3-1 binnen schoot. De supportende VOP 4 spelers werden nog even zenuwachtig maar VOP 3 trok de overwinning over de streep!

Omdat ook VOP 1 verrassend knap won van titelkandidaat IJFC door een prachtige goal van Yannick de Vries, bleef het erg lang gezellig op Sportpark Olympus!

Volgende week kan VOP 5 thuis kampioen worden bij een overwinning op GVVV 8! We hopen op net zo een mooie afsluiting voor hen! Daarnaast kan VOP 3 de tweede plek pakken uit bij wederom IJsselmeervogels!