Vanavond speelde VOP JO11-1 de wedstrijd om het kampioenschap van de Hoofdklasse (fase 2). De huidige koploper en directe tegenstander DOVO JO11-1 had slechts 2 punten voorsprong. Alleen de winst telde dus voor het kampioenschap.

De eerste helft werd gekenmerkt door een sterk aanvallen VOP. DOVO werd goed vastgezet op de eigen helft. Goed passes en voorzetten leidden tot de nodige kansen voor Kaan, Bilal, Abdullah en Milan. Een goal bleef echter uit en dat was, zoals later zou blijken, cruciaal voor de wedstrijd.

Na rust bleef VOP, ondanks wind tegen, goed voetballen. DOVO had het moeilijk en de wedstrijd werd ook wat grimmiger, voor zover dat kan op deze leeftijd. DOVO werd voornamelijk gevaarlijk uit de counter en creëerde daaruit een tweetal kansen. Keeper Quinten greep echter steeds goed in. VOP kreeg ook wederom een aantal goede mogelijkheden de score te openen, maar de bal werd telkens tegen de keeper van DOVO aangeschoten. Vaak en zo ook nu treedt dan een oude voetbalwet in werking. DOVO brak voor de derde maal uit. Het eerste schot werd nog knap door keeper Quinten gepareerd, maar de bal belandde voor de voeten van een DOVO aanvaller die het hoofd koel hier: 0-1.

De jongens van VOP rechtten de ruggen en lieten zich niet uit het veld slaan door deze tegenslag. De coaches brachten een extra aanvaller in en gingen achterin één op één spelen om zo de gelijkmaker te forceren. Deze strategische zet leidde dan ook één minuut voor tijd tot de verdiende 1-1.

Ondanks de drie minuten blessuretijd wist VOP niet te scoren. Mogelijkheden waren er wel, echter werd het kampioenschap dus op 1 doelpunt gemist. Gelukkig komt VOP DOVO weer in fase 3 tegen. Dat belooft weer een spannende pot te worden en de mogelijkheid op sportieve revanche.

De felicitaties gaan uit naar DOVO dat dus kampioen werd! Echter, ondanks de teleurstelling (ook daar wordt je beter van, al voelt dat nu even niet zo) hebben we een zeer goed voetballend en fel VOP gezien dat helaas deze keer het vizier niet helemaal op scherp had staan. We weten zeker dat het in fase 3 helemaal in orde komt! Complimenten voor de spelers. Zet deze groei voort in fase 3!

Dank voor de scheidsrechter voor het leiden van de wedstrijd en de dames in de kantine voor de gezellige avond!