Na drie weekenden met mooie overwinningen voor de beker, stond afgelopen zaterdag de eerste serieuze competitiewedstrijd op het programma. VOP O12-1 moest uit, tegen Soest SO.

Al in de eerste minuut bleek dat deze wedstrijd niet zo eenvoudig gewonnen zou worden als de voorgaande drie bekerduels. Vanaf de aftrap wordt er snel gespeeld en worden onze jongens fel op de huid gezeten. Het eerste schot op doel komt dan ook van Soest SO, maar deze bal kan Quinten eenvoudig oppakken. In de 4e minuut is het Kaan die een niet te missen kans, toch tegen een verdediger weet aan te schieten, waardoor het 0-0 blijft. Tot aan de 10e minuut vindt de wedstrijd voornamelijk plaats op het middenveld, met als enige wapenfeit een schot van Kaan die naast gaat.

Na de 10e minuut versneld Soest het spel nog meer en het regent dan ook kansen. In de 10e en 11e minuut wordt er nog naast en over geschoten, maar in de 12 minuut vindt Soest de kruising met een onhoudbaar ingeschoten bal vanaf de zijkant: 1-0. Soest krijgt hierdoor vleugels en blijft aanvallen, maar schiet in het zijnet of vindt een keeper op zijn weg. Pas in de 20e minuut krijgt VOP weer een kans om aan te vallen, maar Kaan wordt onderuit geduwd wat resulteert in een vrije bal voor VOP, op zo’n 25 meter van het doel. Zo’n uitgelezen kans moet je natuurlijk niet aan Milan geven: 1-1!!

Soest laat zich niet kennen en gaat meteen weer in de aanval. Een verdedigende fout biedt de aanval van Soest kans om voor Quinten op te duiken. De aanvaller plaatst de bal behendig voorbij onze keeper, wat resulteert in 2-1. Vlak daarna wordt er van dichtbij op doel geschoten, maar Quinten stopt de bal in een uiterste reflex. De afketsende bal komt echter voor de benen van een aanvaller van Soest, die de bal in het doel schiet. 3-1 is ook de ruststand.

Na rust veranderd er, ondanks de instructies en peptalk van trainer Dustin, niet. Soest valt direct aan, maar de aanvaller staat buitenspel. In de 3e minuut schiet Soest hard over. Na 6 minuten krijgt Finn de mogelijkheid om 3-2 te scoren, maar na een scrimmage voor het doel schiet een verdediger van Soest de bal naast. Soest blijft aanvallen en creëert enkele kansjes, maar de bal gaat er niet in. Soest scoort 4-1 in de 17e minuut, nadat de bal op de lat is geschoten en de terugkaatsende bal in het doel wordt gekopt. In de resterende minuten worden er nog kansen gecreëerd, maar wordt er niet meer gescoord. De wedstrijd eindigt in met terechte stand van 4-1 voor Soest.

Volgende week wacht Hooglanderveen, die in de beker met 6-2 verslagen werd en dus aast op revanche. Wees gewaarschuwd jongens!