Woensdagavond 16 januari 2019………
Het regent, het is guur maar de boys hebben er zin in. Uit bij IJsselmeervogels kunnen ze het kampioenschap van de 1e seizoenshelft binnenhalen. Ze spelen op het hoofdveld en er zijn speciaal voor ons extra tribunes neergezet (of zou dit zijn voor de derby van komende zaterdag). De aftrap is even over acht en onze aanhang (in grote getale aanwezig) is gespannen maar optimistisch.

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op, VOP heeft wel een veldoverwicht en er wordt goed gevoetbald. Na ongeveer 20 minuten wordt de ban gebroken. Na een heerlijke steekpass van Tijn komt Sem vrij voor de keeper, hij haalt hard en droog uit, keeper kansloos, 0-1. De rest van de 1e helft blijven ze domineren maar ook onze tegenstander krijgt wat kansen, Pepijn staat echter weer fantastisch te keepen en maakt een paar heerlijke reddingen.

Ook de rest van onze verdediging staat weer als een huis, aanvoerder Espen dirigeert als vanouds, overzicht, rust en prima opbouw. Cas laat iedere spits beven, scherp in de duels, corrigeren met snelheid, voorop in de strijd. Diaz verdedigend scherp, continue aanspeelbaar in de opbouw en altijd de juiste voortzetting. Alessio razendsnel, alle gaten dichtlopend en aanvallend ijzersterk. Na 35 minuten is de ruststand 0-1.

De tweede helft schieten onze jongens uit de startblokken. Ons middenveld heerst Tijn verdeelt het spel, fluwelen techniek, inzicht en prima passing. Guus met rust en overzicht, altijd aanspeelbaar en altijd voorop in de strijd. Mason met heerlijke aannames en dreigende rushes. Een heerlijk een-tweetje tussen Mason en Guus levert de 0-2 op. Vanaf net buiten de 16, knalt Mason snoeihard binnen in de bovenhoek. De buit lijkt binnen maar de daarop volgende 10 minuten zijn spannend, waarin IJsselmeervogels een tegengoal maakt 1-2.

Gelukkig staat onze voorhoede op het juiste moment op. Lynden is scherp, continue aanspeelbaar en dreigend. Manuel, veel aan de bal, zoekend naar combinaties en met een aantal heerlijke voorzetten. Berkay zowel vanaf het middenveld als voorin, altijd dreigend met acties en zijn snelheid. Daylan op 10 en 9, misschien wel de beste man in de tweede helft, altijd aanspeelbaar, prima voortzetting en zeer dreigend voor de goal. Sem in de spits zeer dreigend, continue loerend op steekpassjes en bijna niet te bespelen.

De 1-3 van Daylan, heerlijke combinatie afgerond met een droge schuiver met de linker, breekt definitief het verzet. Daylan 1-4 en Sem 1-5 maken allebei hun tweede, met echte spitsengoals. De buit is binnen. Guus vermaakt het publiek nog met een heerlijke panna die met gejuich door onze supporters wordt ontvangen. Een prima wedstrijd, goed combinatiespel en een terechte overwinning en titel!!