Afgelopen zaterdag speelde de vrouwen van VOP hun eerste wedstrijd. Na een paar weken voorbereiding, waarbij het team nog lang niet compleet was/is vanwege vakantie perikelen, werd er gespeeld in Baarn tegen het traditioneel lastige TOV.

De voorbereiding op de wedstrijd begon lekker…. een telefoon die kwijt raakte en een auto die Baarn nog maar nét haalde waren ingrediënten die de zomaar voor de nodige afleiding hadden kunnen zorgen. Toch bleek daar niet veel van in de eerste helft.

VOP zocht veelvuldig de aanval en was dreigender dan TOV. In de eerste paar minuten leidden dit al tot wat kansjes en ook grotere kansen. Julia mocht twee keer aanleggen en schoot daarbij eenmaal voorlangs en de tweede keer raakte ze vol de lat. Uiteindelijk was het Berber die met een subtiel schot na een aanval over links de keepster van TOV verschalkte. VOP hield controle over de wedstrijd, schrok nog wel even van een onterechte penalty claim vanuit het publiek (schouderduw), maar sloot de eerste helft met een 0-1 voorsprong af.

De tweede helft was koud begonnen of de 0-2 lag er al in. Aleyna ving de bal op na een uittrap van de keeper, zette een verdedigster op het verkeerde been en rondde beheerst van een meter of 20 af met een bekeken lob. Halverwege de tweede helft deed TOV iets terug uit een makkelijk gegeven strafschop na een (vermeende) overtreding van Marina binnen de zestien. De strafschop werd goed genoeg ingeschoten. Dit was voor TOV aanleiding om eens flink aan te zetten. De (drie!) coaches van TOV waren duidelijk te horen en omdat VOP even de weg kwijt was en niet de dingen deden die ze eigenlijk moesten doen, leidde dit zowaar tot een offensief van TOV waarbij ook kansen gecreëerd. Gelukkig keepte Maaike weer een degelijke wedstrijd! Na de drinkpauze had VOP de controle meer terug en in de slotfase soleerde de verdienstelijk debuterende Mikki door de verdediging en wist ze Lune te bereiken die met een hard laag schot de wedstrijd op slot gooide. Het verzet van TOV was definitief gebroken en VOP speelde de wedstrijd degelijk uit. Ook Marit debuteerde zeer enthousiast!

Coach Loes Camper was redelijk tevreden. Voor een eerste wedstrijd niet ontevreden, toch zijn er nog veel verbeterpunten waar we aan kunnen werken, aldus Loes. Maar dat maakt het alleen maar leuk en we zien dat we groeien en daar gaat het uiteindelijk om, zodat we aan het eind van het seizoen het hoogst haalbare bereiken.