Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen TOV VR1 op het programma. Op papier zijn deze ploegen aan elkaar gewaagd, TOV bleek echter effectiever in het benutten van de kansen. VOP mistte best wat spelers: onder andere Jill, Natascha en Julia kwamen door onder meer blessures niet in actie. Dit leidde tot een ruime nederlaag voor onze dames.

De eerste 10 minuten gingen gelijk op, TOV kreeg de eerste kans en VOP kreeg een goede kans via Marina. Vlak daarna was het echter raak. TOV combineerde vlot door de verdediging heen en scoorde de 0-1. Daarna zorgde een fout achterin al snel voor de 0-2. VOP liet zich niet zomaar naar de slachtbank voeren. Kansen waren er op de aansluitingstreffer. Een schot van Berber ging net naast, Indy en Samantha probeerden het van afstand. Uit een vlotte combinatie zette Berber voor en Aleyna tikte de bal uit een lastige hoek op de paal. Daar waar VOP de kansen mistte deed TOV het wel: scoren. Een ruststand van 0-3 was dan ook wat dat betreft niet geheel onlogisch.

In de tweede helft begon VOP met nieuwe energie. Dit leidde al snel tot een prima actie van Lune. Haar voorzet kon door Berber worden ingetikt: 1-3. Daarna hield Maaike met een aantal prima reddingen VOP in de wedstrijd. Uiteindelijk moest ook zij capituleren en werd het via een strafschop en een prima aanval van TOV uiteindelijk 1-5.

Trainster Loes Camper vond de tweede helft beter dan de eerste. Kop omhoog en op naar de volgende wedstrijd! De dames hebben even om nieuwe energie op te doen, want de volgende competitiewedstrijd staat pas 9 maart op het programma, daarom spelen onze vrouwen aankomende dinsdag om 20:00 uur een oefenwedstrijd tegen EDO, op Sportpark Olympus. .Met name het aantal kansen dat gecreëerd werd biedt in ieder geval genoeg perspectief om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen, met iets meer geluk, scherpte en energie valt de bal dan de volgende keer de VOP-kant op!