2-1 was een uitslag die dit weekend vaker voor kwam op het (nieuwe) digitale wedstrijdformulier. Twee korte verslagen:

VOP 1 – SVP 1

Prachtig voetbalweer en een gezellige ambiance. Alle ingrediënten voor een mooie (beker) wedstrijd. Hoewel de bekercampagne door trainer Herman Verrips vooral wordt gezien als goede oefenwedstrijden was daar in het veld weinig van te merken. VOP mocht aantreden tegen SVP (wat staat voor SV Panter) een derde klasser die vorig jaar nog streed om promotie naar de tweede klasse. Een zware wedstrijd op papier dus, aangezien VOP dit jaar voor het eerst in de vierde klasse mag aantreden.

VOP kwam echter prima voor de dag en speelde een goede wedstrijd. Hoewel SVP misschien voetballend iets beter was, liet VOP zien dat je op basis van een goede mentaliteit ver kan komen. Op basis daarvan was het  dan ook terecht dat VOP voorsprong kwam via een prima goal van Jeffrey Windhouwer. De nieuwe mix van jong en “ouder” was niet onder de indruk van de tegenstander en met een goede werklust probeerde VOP de tegenstander van de goal af te houden. In de slotfase werd de druk van SVP wel veel groter en in de laatste minuut tikte SVP de 1-1 binnen. Het publiek berustte zich al in een, enigszins teleurstellend, gelijkspel. VOP rechtte echter de rug en toonde een goede winnaarsmentaliteit. Direct vanaf de aftrap na een vloeiende aanval scoorde Melvin Cox de 2-1. Een mooie opsteker voor de mannen van Herman Verrips die hebben laten zien dat werklust en goede mentaliteit dit seizoen nodig zijn om punten te pakken. Volgende week speelt VOP 1 uit tegen Cobu Boys, wanneer er weer zo gestreden wordt komen de drie punten hopelijk mee naar Sportpark Olympus.

VOP JO12-1 – AFC Quick JO12-1

Na vorige week de oefenwedstrijd met 7-0 gewonnen te hebben, traden de jongens vandaag aan voor de eerste serieuze test, een bekerwedstrijd tegen AFC Quick.

Ondanks heldere instructies over het gewenste positiespel, begon de wedstrijd voor AFC voortvarend. VOP werd onder druk gezet en al in de vierde minuut scoort AFC 1-0. Ook na dit doelpunt houdt AFC druk op onze verdediging, maar deze houden door regelmatig goed ingrijpen van Pepijn K., Marnik, Leon en Pepijn M. stand. Pas na een kwartier gaat de storm van AFC iets liggen. Hier maakt VOP goed gebruik van en slaat vrijwel meteen toe. Sven pakt de bal af van zijn tegenstander en geeft de bal diep op Kaan. Zijn schot wordt nog gekeerd, maar een alerte Quinten M. scoort in de rebound. De 1-1 geeft AFC een tik en de rest van de eerste helft blijft VOP de bovenliggende partij.

Na rust blijft dit beeld behouden. VOP creëert mogelijkheden en weet via Abdullah, die na een mooie rush via binnenkant paal raak schiet, een 2-1 voorsprong te verkrijgen. Na de 2-1 is de wedstrijd in balans en creëren beide ploegen kansen. Spannende momenten zijn het wel, AFC is nog het dichts bij een doelpunt, maar Quinten S. houdt zijn doel verder schoon. De 2-1 overwinning in de eerste wedstrijd van de beker is een feit. Volgende week wacht het altijd lastige Spakenburg uit, eveneens voor de beker.