AMERSFOORT – Jakob Melessen (59) wordt in het nieuwe seizoen hoofdtrainer bij VOP. Een onbekende is hij niet bij de club. Hij loopt al sinds oktober 2015 op sportpark Olympus rond als trainer van het tweede elftal, nadat de toenmalige coach zijn contract inleverde en naar Sparta Nijkerk vertrok. “Doelstelling: een stabiele derdeklasser worden.” HANS VAN SCHAIK

Uit het tweede elftal en uit de A-junioren komt een speler over over, vertelt Melessen. “Verder hebben al enkele spelers toegezegd te komen.”

Zo keren Emile Brouwer (34) en Marvin Snijders (28) terug op sportpark Olympus, het complex waar beide spelers zulke goede herinneringen aan bewaren. In het seizoen 2013-2014 werd VOP kampioen in de derde klasse. De wisselwerking tussen Brouwer (als aangever) en Snijders (als afmaker) was tot de verbeelding sprekend. Na dat seizoen verkaste Snijders naar Eemdijk. Die transfer werd mede vanwege blessureleed geen succes. Hij vertrok na één seizoen al naar AFC Quick 1890. Een conflict met trainer Ernst Kraak leidde er als snel toe dat de aanvaller zijn spullen inleverde. “Ik heb er aan gedacht om definitief te stoppen, maar ik vind het spelletje nog te leuk.”

Zijn conditie houdt hij op peil met hardlopen en het bezoeken van de sportschool. “Één ding weet ik zeker, als ik hier weer voor VOP ga spelen, ga ik daar nooit meer weg.”

Brouwer

Emilie Brouwer maakte afgelopen seizoen de overstap naar zondageersteklasser Hoogland. Als pinchhitter vervult hij een belangrijke rol binnen het team, maar hij wil wekelijks voetballen. “De binding met VOP is groot. Niet alleen spelen hier mijn vrienden, mijn zoontjes zitten ook op deze club.”

Melessen is blij met de aanstaande terugkeer van Brouwer. “Emile is een belangrijke speler. Hij brengt ervaring en leiderschap met zich mee.”