Gisteravond stond VOP in de kwartfinale tegenover zondag vierdeklasse Amsvorde. VOP was de wat betere ploeg, maar Amsvorde bleek dodelijk effectief.

Veel VOPpers waren komen kijken. Ten opzichte van afgelopen zaterdag, toen VOP met 1-2 van Posthoorn won, had trainer Herman Verrips de nodige wijzigingen doorgevoerd. We zijn immers pas anderhalve week onderweg en nog volop in de oefencampagne. Het eerste kwartier begon erg aftastend voor beide partijen, het publiek genoot met name van het mooie weer en de gastvrijheid van HVC.

Na circa 20 minuten kwam Amsvorde uit het niets op voorsprong. Een ongevaarlijk ogende voorzet werd door een VOP verdediger in eigen doel gewerkt achter keeper Joey Vos. Dit was echter wel wat de wedstrijd nodig had. VOP zette aan en via regelmatig goed voetbal probeerde VOP door de verdediging van Amsvorde te prikken. Dit lukte ook minimaal 3 maal. Drie honderd procent kansen werden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd, waardoor toch enigszins tegen de verhouding in er gerust werd met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel veranderd: VOP drong aan, Amsvorde loerde op de counter. Zo ontstond er eigenlijk een beetje een statische wedstrijd zonder echt grote kansen in het eerste deel van de tweede helft. VOP moest steeds meer risico nemen en deed dit dan ook. Kansjes werden er gecreërd voor Joël Boonstra en onder andere Emile Brouwer die met een halve omhaal het doel miste. In de slotfase werd ook Amsvorde in de counter steeds gevaarlijker en dat leidde tot de 2-o, waarna de scheidsrechter de, overigens zeer sportieve, wedstrijd afloot.

VOP kan terugkijken op een prima wedstrijd en had bij het beter benutten van de kansen minimaal een gelijkspel verdiend. Het veldspel biedt echter in de tweede wedstrijd na het begin van de trainingen genoeg aanknopingspunten om verder te bouwen.

Donderdag speelt VOP weer om 18:45 uur tegen Nieuwland.