Het zijn rare en onzekere tijden. Waren we twee weken geleden nog heerlijk aan het voetballen, publiek langs de lijn, biertje (en dat allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar), nu ligt (bijna) alles weer stil. Gelukkig mag de jeugd nog trainen en onderling wedstrijden spelen, maar ideaal is het natuurlijk niet. Wij beseffen ook dat gezondheid voor gaat, maar lastig en frustrerend is het wel. Iedereen was net weer begonnen, begon zijn ritme te krijgen en kon, met al zijn beperkingen, het sociale leven weer oppakken. Door al die aanpassingen die we gedaan hebben is het daarom juist jammer dat we dit in ieder geval de komende vier weken moeten missen.

Laten we vooral vooruit kijken en hopen dat deze maatregelen afdoende zijn om na de komende vier weken weer op te starten. Dat de senioren de wei weer in mogen en we allemaal weer wedstrijden mogen spelen! Daarom blijf vooral gemotiveerd en probeer vooruit te kijken.

Als bestuur proberen we dit ook uiteraard, al blijft het lastig omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Blijft deze “Lockdown” langer dan vier weken? Gaan we weer terug naar voetballen zonder publiek en wanneer mag de kantine weer open? Allemaal vragen waar we het antwoord niet direct op hebben en we de komende weken vol spanning zullen moeten afwachten wat de ontwikkelingen zijn. Als vereniging (en dit geldt eigenlijk voor alle Amersfoortse (en Nederlandse) verenigingen worden we hard geraakt. De sluiting van de kantine eind september is een grote sociale én financiële aderlating, en die sluiting zal nu in totaal wel minimaal zes weken duren. Dat betekent voor de vereniging een flinke brok uit de inkomsten die we nodig hebben om onze kosten te betalen. Immers de lasten van ons pand, gas, water, elektriciteit, KNVB-kosten, abonnementen, verzekeringen etc. etc. lopen wel gewoon door.

Toch zijn wij als bestuur gemotiveerd om door te gaan en gaan we niet bij de pakken neer zitten. Hopelijk kan zo snel mogelijk er weer volledig gevoetbald worden en moeten we dit offer nu (weer) met zijn allen maken om hier beter uit te komen!

Pas goed op jezelf, blijf gezond en blijf fit! Train individueel en/of  in groepjes van vier op 1,5 meter als volwassene en hou de jeugd gemotiveerd door te blijven trainen en onderling wedstrijden te spelen. Op die manier houden we elkaar en de vereniging zo gezond mogelijk!

Wil je in de tussentijd VOP helpen door een bijdrage te doen om onze schade beperkt te houden? Dan kun je hier een bedrag doneren: https://www.doneeractie.nl/help-vop-de-corona-door/-46361

Alle beetjes helpen en samen zijn we sterk! Tegen Corona, in voor- en tegenspoed!

Hopelijk zien we elkaar snel weer op de wedstrijdvelden!

Joost