Afgelopen zaterdag speelde VOP uit bij Candia, de huidige nummer 2 van de ranglijst. Na de nederlaag van vorige week tegen de koploper, DEV Doorn, stond er op papier weer een zware uitdaging op het programma.

De wedstrijd begon ruim 15 minuten later omdat de KNVB-scheidsrechter naar de verkeerde vereniging was gereden. Uiteindelijk werd er om 14:50 uur afgetrapt op het sportcomplex gelegen naast Ouwehands Dierenpark. Vanaf minuut een waren de intensief van Candia duidelijk en via verzorgd combinatiespel en beweeglijk voetbal probeerden zij de verdediging van VOP te verschalken. Dit leidde tot genoeg kansen in de eerste 25 minuten voor Candia, maar goed keeperswerk van Joey Vos (man-of-the match aan VOP-zijde) hield VOP mede op de been. Toch moest Joey 2x voor rust capituleren. Een van richting veranderd schot leidde tot de 1-o voor Candia en in de laatste seconde voor rust scoorde Candia door een dekkingsfout bij een hoekschop. VOP stelde daar alleen een schot van Jordy Schimmel op de lat tegenover in de eerste helft.

In de tweede helft in het beginsel een zelfde spelbeeld, al creërde Candia, waarschijnlijk mede door de invloed van de wind, minder kansen en speelde VOP iets stabieler. Toch kwam Candia na een kwartier spelen op 3-0. Hierna kreeg VOP wat meer ruimte om te voetballen en kwamen er, met name uit dode spelmomenten nog een aantal mogelijkheden om te scoren, maar ook een ere treffer was VOP niet gegund.

Een 3-0 nederlaag tegen de nummer twee is zeker geen schande en er is hard gewerkt. Volgende week staat er weer een wedstrijd op het programma, thuis tegen directe concurrent ’t Vliegdorp. Met hard werken en inzet zijn drie punten zeker mogelijk! De wedstrijd start om 14:30 uur op Sportpark Olympus.