De damesteams van VOP hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan! Zowel VR1 als VR2 wisten hun wedstrijden te winnen. VR1 versloeg Altius met 3-0 en VR2 hield de punten op Sportpark Olympus door Renswoude met 2-0 te verslaan.

Vrouwen 1

Prachtige voetbalweer en een steeds completer team, mooi ingrediënten voor een voetbalmiddag! Emily was weer terug van haar blessure en ook Debbie was weer van de partij. Iets wat meteen tot een hilarische situatie met verdeling van shirts opleverde, maar met een beetje creativiteit kom je er wel, dat blijkt. Om 12:30 uur werd er afgetrapt en het was direct VOP dat de aanval zocht. De intenties waren duidelijk, VOP wilde aanvallen en Altius moest terug. Het middenveld zag er beter uit dan de afgelopen weken en er werd ook (weer) beter gecombineerd. Na een kwartier voetballen werden de dames van VOP daar dan ook voor beloond. VOP nam een hoekschop kort en met een bekeken bal schoot Berber in de rechter bovenhoek raak. VOP bleef de bovenliggende partij, kreeg kansen op meer, maar er werd voor rust niet meer gescoord.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Een aanvallend VOP dat Altius het voetballen onmogelijk maakte. Keepster Diana kende op een enkel verdwaald schot een rustige middag. Het was dan ook wachten op de 2-0. Die viel dan ook na wederom een kwartier in de tweede helft. Emily zag de keepster van Altius (te) ver voor het doel staan en wist haar met een geplaatst schot knap te verschalken! Ook de 3-0 kwam van haar voet af en zij besliste daarmee de wedstrijd definitief.

Al met al een knappe collectieve prestatie, waarbij er goed vanuit de organisatie gevoetbald werd en ook duidelijk werd dat de ‘nieuwelingen’ weer groeien (ook conditioneel). Volgende week staat de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels gepland, een mooie streekderby waarbij de dames kunnen laten zien dat de weg omhoog definitief ingezet kan worden.

Vrouwen 2

Ook Vrouwen 2 beleefde een prima middag. Nadat de wedstrijd met enige vertraging begonnen was, konden de dames in hun eerste thuiswedstrijd laten zien of zij de krappe nederlaag van vorige week goed konden maken. Dat gebeurde. De dames waren volop in de aanval en lieten zien dat er niets te halen was voor Renswoude. Een knappe 2-0 overwinning was daardoor niet minder dan een terechte einduitslag!