Tot onze spijt hoorde we afgelopen maandag uit de mond van Rutte dat onze supporters niet meer welkom zijn bij onze wedstrijden. En dat met de eerste derby van het seizoen in het vooruitzicht.

Nieuwland uit was zaterdag 3 oktober de eerste derby die werd gespeeld. Na twee wedstrijden stond deze ploeg bovenaan. Wij hadden uit twee wedstrijden 1 punt weten te halen en moesten dus aan de bak.

De aftrap vond plaats om half 4. Voor de sommige van onze jongens een prima tijd. Zo hadden ze nog wat meer tijd om hun kater van de dag ervoor te verwerken.  Het omkleden moest gebeuren in de buitenlucht. En zo begonnen we een kwartier voor aanvang aan de warming-up.

De wedstrijd zelf was er een met veel inzet. Nieuwland was misschien voetballend beter maar op de inzet die wij hadden , hadden ze geen antwoord. Zo kwamen we binnen 10 min al op een 0-1. Na een prima voorzet werd Leon neergehaald door de keeper. Er werd niet gefloten en Simon kreeg de bal voor ze voeten. Inmiddels was Leon weer overeind gekomen en kreeg hij de bal van Simon voor het intikken. 0-1!

Hierna ontstond er een echt voetbal gevecht. Nieuwland drong aan VOP verdedigde uitstekend! Dreigend was Nieuwland wel maar tot grote kansen kwam het niet. En als het er al eens door kwam stond Guus er nog op de bal op te pakken. Ondertussen kreeg VOP in de omschakeling ook zijn kansen. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

Na de (korte) rust pauze begon het ook nog eens flink te regenen.  De uitvallen van VOP waren steeds dreigend en Nieuwland zocht het gaatje om de gelijkmaker te maken. Bij een van de aanvallen van VOP werd een overtreding begaan. Dennis nam deze bal en via de muur kwam deze voor de voeten van Noll die niet aarzelde en de 0-2 binnen schoot!

Er leek geen vuiltje aan de lucht want wat Nieuwland ook probeerde er zat overal wel een been of teen van een Vopper tussen. Toch scoorde Nieuwland door toedoen van ons nog een doelpunt. Bij een uittrap van Guus naar Johnny leek er niks aan de hand. Tot dat Johnny ze voetbalschoenen zich niet meer staande konden houden in het natte gras. Een open kans was dit voor Nieuwland die deze ook maakte.

Het werd nog een spannend kwartier. VOP gaf alles en dat was te zien. Youri mocht nog 10 min langs de kant gaan zitten na een overtreding die de scheids geel waard vond. Dat betekende met 10 man de laatste 10 minuten. Kramp, slidings en een prima redding zorgde voor de wel verdiende 3 punten!

De man van de wedstrijd werd Guus door de laatste redding maar eigenlijk verdiend het hele team deze titel. Wat een strijd! Op naar komende zaterdag. Dan wacht Roda.

Voor meer informatie over dit sterrenensemble kan je ons volgen op Instagram: vop_3_amersfoort