NIJKERKERVEEN – Doelman Joeri Epskamp vertrekt bij Veensche Boys en gaat aan de slag bij VOP uit Amersfoort. Deze club komt uit in de tweede klasse. Joeri Epskamp heeft dat besluit genomen na de komst van Sparta-keeper Wessel Kroon, waardoor voor Joeri een plek in de marge resteerde. Het besluit kwam niettemin als een volslagen verrassing voor de Nijkerker die zich naar eigen zeggen van top tot teen ‘Blauwe Held’ voelt. “Ik heb het besluit deze week genomen en heb er lang over moeten nadenken. Eerst heb ik een gesprek gevoerd met trainer Wim van ’t Westeinde. Dat er op het laatste moment een keeper bij kwam, was ons helemaal onbekend. De trainer was vrij duidelijk naar mij toe. Ik kon eerste keeper worden of vierde keeper.”

Epskamp zag evenwel de bui al hangen en vreesde dat hij de concurrentie niet zou winnen ten opzichte van nieuweling Wessel Kroon. Epskamp: “Ik ben nooit bang geweest voor concurrentie en nog steeds niet. Maar hij (Wessel Kroon) wordt niet zomaar met open armen ontvangen. Ik had er gewoon geen zin in dat ik straks tussen wal en schip beland en om als vierde keeper te fungeren. Daar pas ik voor. Ik heb er lang over nagedacht wat ik wil doen. Ik heb zelfs een gesprek gehad met Peter Buitenhuis over leiderschap van de a-selectie, maar ik ben gewoon fit en ik wil graag voetballen. Zolang ik fit ben, voetbal ik. Merk ik aan mijn lichaam dat het bergafwaarts gaat, dan houdt het snel op. Ik heb besloten om te bedanken en ergens anders mijn carriere af te sluiten.”

Dat is VOP uit Amersfoort geworden, waar Epskamp een goed gesprek had met de trainer. Die heeft zijn ambities uitgesproken. “Hij was heel content met mij en had me al een paar keer gebeld rond de winterstop. Ik heb toen de boot afgewezen omdat ik nog een gesprek had met Veensche Boys. Ik ben wel zo iemand die eerst een gesprek aangaat met de club.”

Epskamp vindt het jammer dat hij op deze manier na tien jaar de club moet verlaten. Hij weet niet of hij helemaal de club uit Nijkerkerveen vaarwel zegt. Hij is immers ook jeugdtrainer, maar het elftal dat hij trainde is tot zijn onvrede uit elkaar gehaald. “Dat vond ik ook heel spijtig, maar daar ligt de verantwoordelijkheid bij het hoofd TC-jeugd voor. Misschien kan ik de kleine keepers trainen, maar daarover moet ik nog in conclaaf met Eddy Kraaij.”