Afgelopen zaterdag speelde VOP 1 de derby bij HVC op sportpark Zielhorst. Een dramatisch verval, na een goede eerste, van VOP in de tweede helft leidde tot een eclatante zege voor HVC: 7-0.

De eerste competitiewedstrijd is altijd spannend aangezien niet altijd bekend is hoe teams voor de dag komen en wat de daadwerkelijke krachtsverhoudingen zijn. HVC is op papier een serieuze kandidaat voor de top 5 gezien de ervaring en samenstelling van het team. Het was dus spannend hoe beide teams voor de dag zouden komen.

In de eerste helft ontpopte zich een leuke en spannende wedstrijd. VOP begon fel, zette goed druk op de bal en gaf weinig ruimte weg. Beide ploegen hielden zich goed in evenwicht. Toch was het HVC dat in de 14e minuut uit het niets op voorsprong kwam. Een hoekschop werd aan de rand van de zestien ingeschoten doordat een HVC-speler niet goed genoeg werd gedekt. Een onnodige goal helaas, maar VOP liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Na deze goal bleef VOP goed voetballen en HVC had het echt lastig. VOP hield de linies goed gesloten en creëerde ook een aantal goed kansen. Zo schoot Matthijs voorlangs, vond Jordy de HVC keeper op zijn weg na een goede rush en schoot “Schimmel” van afstand net over. Uiteindelijk gaf een 1-0 ruststand de verhoudingen in het veld niet geheel goed weer, een gelijkspel of kleine voorsprong voor VOP was zeker niet gek geweest.

In de stromende regen startte de tweede helft en in de eerste 5 tot 10 minuten werd het spelbeeld van de eerste helft niet veel anders, echter in de 55e minuut vond HVC toch een gat in de defensie van VOP en werd het 2-0. VOP was dusdanig van slag dat VOP binnen 13 minuten HVC liet uitlopen naar 5-0. Een afslachting dreigde, omdat het verval in het uitvoeren van het goede spel van de eerste helft onverklaarbaar groot was. De wedstrijd was nu wel gespeeld en HVC wist nog twee mooie doelpunten te maken en met 7-0 werd VOP in de tweede helft bijna letterlijk, maar vooral figuurlijk afgedroogd.

De uitslag deed niets af aan de gezelligheid in de derde helft uiteraard, maar dat hier een aantal leerpunten uit de tweede helft meegenomen moeten worden naar volgende week is wel duidelijk. Want waar de eerste helft een 8 of een 9 was, kwam de tweede helft niet verder dan een 1 of een 2. Laten we ons vasthouden aan de goede eerste helft en die lijn doorzetten richting 1 oktober met de eerste thuiswedstrijd tegen HDS en vooral blijven vechten en de “vuile” meters voor elkaar blijven maken dan kunnen we zaterdag hopelijk de eerste drie punten bijschrijven voor dit seizoen.