Afgelopen zaterdag werd het eerste AVK voor dames gehouden. Vijf teams hadden zich ingeschreven, helaas kon Amsvorde geen team op de been brengen dus het deelnemersveld van deze eerste editie werd beperkt tot vier teams: VOP, Hoogland, Quick 1890 AFC en Hooglanderveen.

Om 11:30 rolde maakte de bal de eerste omwenteling. Favoriet Hoogland versloeg VOP met 0-3 en Quick verloor nipt van Hooglanderveen in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd (0-1). In de tweede speelronde stonden de wedstrijden VOP – Quick en Hoogland – Hooglanderveen op het programma. Hoogland bleek hierin veel te sterk voor Hooglanderveen (6-0) en ook VOP wist Quick te verschalken (4-0). In de laatste ronde kwamen VOP en Hooglanderveen in actie (2-0) en Quick tegen Hoogland (0-2). Dit leidde tot de volgende eindstand:

 

  1. Hoogland             3-9
  2. VOP                          3-6
  3. Hooglanderveen    3-3
  4. Quick 1890 AFC    3-0

Hoogland pakt dus de dubbel! Zowel bij de mannen als bij de vrouwen winnen zij het AVK. Zij mochten dan ook de wisselbeker meenemen dit jaar en deze volgend jaar verdedigen! We hopen dan dat er (nog) meer teams uit Amersfoort meedoen zodat we een nog spannender AVK krijgen!

 

Hoogland showt de wisselbeker en beker voor de eerste prijs als terechte winnaar!

Hoogland showt de wisselbeker en beker voor de eerste prijs als terechte winnaar!

Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagd AVK voor dames. Er werd sportief gestreden, regelmatig waren er mooie acties te zien en ook de publieke belangstelling in de middag viel zeer mee!