Even voorstellen..VOP6

Zaterdag 20 november was er feest bij VOP. De spelers van VOP 6 werden onder luid gejuich onthaald in de kantine.

Voordat ik het verslag van de wedstrijd doe, eerst even aan de spelers voorstellen;

Op Goal;                             Jona

In de verdediging;            Marco, Jelle, Max P., Chris, Daniel en Robert

Op het Middenveld;         Jordy, Davy, Max H., Melle, Bart en Vincent.

In de aanval;                     Seb.

In januari krijgen ze jongens versterking, Marius komt dan terug van een stage op zee. Ook hopen ze dat Jur snel terug komt van een blessure.

Op 20 november kregen ze versterking van Milano uit  Vop 5.

Na negen wedstrijden het eerste punt voor VOP 6!  Ja, de laatste weken/wedstrijden gingen steeds beter.  Op 13 november werd nog maar nipt verloren. Dat het negen wedstrijden duurde voor het eerste punt behaald werd, heeft er mee te maken dat de VOP 6 spelers eerst aan elkaar moesten wennen. Niet alleen aan elkaar, maar ook aan het spelen van wedstrijden.

“ja wennen moesten we zeker”aldus Seb. We zijn een vriendenteam, met jongens die nog nooit met elkaar in een wedstrijd hebben gespeeld. Sommige hebben zelfs nog nooit een voetbalwedstrijd gespeeld. De meeste van de jongens zijn nog nooit lid geweest bij een voetbalvereniging. Een paar hebben die ervaring wel. Begin vorig seizoen kwamen er een aantal van deze jongens op het idee om een vriendenteam te starten. De meeste van deze jongens kennen elkaar van school. Op het Atrium hebben ze elkaar leren kennen.  Hebben we wel genoeg mensen voor een vriendenteam, was één van de vragen. Met een paar broers en andere vrienden was het team compleet.  Hoe vinden we een leuke vereniging? Hiervoor was er een belangrijk criterium. De vereniging moest centraal liggen en, heel belangrijk,  wel mogelijkheden bieden voor een gezellige derde helft.

De jongens van VOP 6 komen uit Nijkerk, Vathorst, Nieuwland, Kattenbroek en Schothorst.  “VOP ligt centraal  en op internet kwamen ze er achter dat de derde helft ook goed staat aangeschreven”.

Uit ervaring van VOP- ers, Danielle, Marco en mijzelf,  is het duidelijk dat de jongens van VOP 6 heel goed een derde helft kunnen uitvoeren. “Het METERTJE” is hun bijnaam. Ik ben toch benieuwd hoe deze naam ontstaan is……!?

Daarnaast heeft VOP 6 ook meegedaan aan de actie om VOP te steunen tijdens de corona tijd. “Kampioen Derde Helft, VOP6, VOP6 doe er nog maar 6” en “Verliezen is ook Winnen”. Zie foto. Dit zijn de sjaaltjes die ze hebben laten maken (en verkocht) voor de ludieke actie.

Op 20 november 2021 is het eindelijk gelukt om het eerste punt te halen.

De wedstrijd!

De wedstrijd van net een minuut bezig of Milano scoorde de 1-0 voor VOP. Voor het eerst op voorsprong!. Nog geen tien minuten later wordt Milano gevloerd in de zestien meter. Een penalty voor VOP 6. De VOP6-ers waren het snel eens dat Milano de penalty mocht nemen. Ondanks deze druk scoorde hij 2-0 voor VOP 6. Jona redde nog een keer goed waarmee hij voorkwam dat SEC tegen scoorde. Een corner van SEC net voor rust werd niet goed verwerkt 2-1. Gelukkig met een voorsprong de kleedkamer in.

“We staan voor ECHT WAAR”  de euforie duurde maar kort, want vlak na rust scoorde SEC de 2-2. Wat een domper. Gelukkig bleef VOP 6 erin geloven. Bij een corner van VOP6 werd de bal door SEC in eigen doel geschoten. 3-2 voor VOP 6. Ook deze voorsprong duurde niet lang. Milano kreeg een gele kaart. VOP 6 moest 10 minuten met 10 man verder. Dit werd goed uitgespeeld door SEC, 3-3. De spanning liep op, het zou toch niet! Er kwamen nog wat kansjes voor SEC en VOP 6.

Er werd niet meer gescoord 3-3 was de eindstand het eerste punt was binnen.

Jullie raden het al. Wat een feest in de kleedkamer. Met z’n allen op de banken in de kleedkamer. Wat een fijne manier om de derde helft te beginnen. Met z’n allen zingen hossen en dansen. Ja een punt had VOP 6 nodig.

blank

Er volgde nog een verassing voor de spelers van VOP 6. Ze werden met luid gejuich onthaald in de kantine van VOP.

Tot Slot

De jongens van VOP 6 zijn al aardig ingeburgerd bij VOP.  Ze hebben ook respect vanuit de andere teams. Dit blijkt wel als ze wissels te kort komen, dan krijgen ze versterking uit andere teams van VOP.

Dit verslag is tot stand gekomen met dank aan Seb, Marco en Danielle.

Rest mij om VOP 6 succes en plezier te wensen in de komende wedstrijden en derde helft of is het de derde helft?