“Ik wil in de herfst van mijn loopbaan echt om de prijzen voetballen.”

Zondag vierdeklasser Amsvorde en zaterdag derdeklasser VOP etaleerden op het AVK alvast hun aanwezige potentieel voor komend seizoen.

Franklin Harmsen streeft met VOP komend seizoen in de zaterdag derdeklasse B van district Oost een opmerkelijke statistiek na. Als de 33-jarige aanvaller kampioen wordt met de Vathorsters, dan is hij op vier verschillende amateurniveaus gepromoveerd. “Ik wil in de herfst van mijn loopbaan echt om de prijzen voetballen”, vertelt Harmsen. “Dát kan met deze goede en ervaren selectie, dáár ga ik voor. Verder lijkt VOP mij een heel gezellige club.”
Dat de oud-speler van Amsvorde, AFC Quick 1890, Sparta Nijkerk, ASC Nieuwland en Hoogland zeker niet alleen voor de leut bij Voor Ons Plezier komt voetballen, bleek wel uit de voor hem persoonlijk pikante wedstrijd afgelopen zaterdagmiddag tegen zijn oude club, die hem naar eigen zeggen vergeefs polste.

Harmsen probeerde als een heuse vedette het spel achter diepe spits Emile Brouwer te maken en raakte allerminst van zijn stuk door de brutale openingstreffer van Amsvorde vijf minuten voor de pauze. Nog voor rust tekende de fit ogende routinier met een bekeken schot voor de 1-1. “Ik een vedette?” reageerde Harmsen schaapachtig lachend. “Dat niet hoor, maar ik hoop als één van de ervaren jongens natuurlijk wel de kar bij VOP te kunnen gaan trekken.”

Waar het vorig seizoen nog roemloos in de middenmoot eindigende VOP zich afgelopen zomer flink versterkte, daar viste de minstens zo ambitieuze zondag vierdeklasser Amsvorde onder onderen de begenadigde middenvelder Ibrahim El Khalki op bij de zaterdagtak van eersteklasser Roda’46. De 25-jarige stylist tekende vijf minuten voor de pauze met een lepe vrije trap voor de 2-1, na amper drie dagen terug te zijn van vakantie. “Maar ik heb op vakantie in Marokko het hele Atlasgebergte over gelopen”, glunderde de 25-jarige El Khalki. “Ben fit genoeg. Ik hoop bij Amsvorde echter vooral het plezier in voetbal terug te vinden en wil tevens voor promotie gaan. Daarvoor hebben we met Amsvorde mogelijkheden genoeg.”

Amsvorde gaf de zege door een slippertje van doelman Eelco van Norden en twee gemiste penalty’s in de beslissende strafschoppenreeks op schlemielige wijze uit handen en zal daarom komende dinsdagavond uitkomen tegen CJVV.