Tijdens het Hemelvaartsweekeinde werd het (inmiddels traditionele) Kamp Voor Ons Plezier gehouden. Een grote groep deelnemers, heerlijk weer, een mooie locatie (YMCA in Leusden) en uiteraard de perfecte organisatie hebben ervoor gezorgd dat het kamp weer een groot succes werd!

Op woensdag om 17:00 uur werd begonnen met de ontvangst van de deelnemers en werden de tenten al snel overbevolkt door onze jonge Voppers. De sfeer zat er meteen al goed in, want iedereen had er enorm veel zin in. Na het afscheid van de ouders werden de kampregels uitgelegd en vervolgens werd er lekker gegeten.

Na het eten werd het dierengeluidenspel gespeeld. Het werd een waar oerwoud van diverse geluiden, sommige waren erg makkelijk, sommige waren wat lastiger… maar de stemming was meteen gezet. Uiteraard mocht ook de Europa League finale Ajax – Manchester United niet ontbreken op het programma. Hoewel de uitslag wat teleurstellend was, vond iedereen het wel spannend en gezellig! Na afloop van de wedstrijd was het tandenpoetsen en naar bed om te slapen…. nou ja slapen…. voor velen kwam dat er niet echt van….

Donderdag werd er om 07:30 uur opgestaan en werd er heerlijk ontbeten. Daarna werd er een voetbaltoernooi (hoe kan het ook anders) gespeeld. Het was heerlijk weer, dus veel water drinken en fruit eten! Na de lunch werden de kids onderworpen aan een heuse bootcamp en daarna was er tijd om even wat voor jezelf te chillen of te dansen op de muziek die gedraaid werd (wat leidde tot een enorme kring aan dansende kids!). Het eten die dag was voorzien van de traditionele BBQ waarop de kinderen voorzien werden van een heerlijk stuk vlees en salades etc. verzorgt door de diverse ouders/ vrijwilligers. Het avondprogramma bestond uit een GPS-speurtocht voor de ene helft en lasergamen voor de andere helft. Dit werd vrijdagmorgen omgedraaid. Een aantal ouders/ vrijwilligers waren bijna onherkenbaar door hun uitrusting…… De games waren spannend en de teams aan elkaar gewaagd. Er werd in ieder geval veel lol gemaakt, raak geschoten (o ja en nog meer mis!). De laatste nacht brak vervolgens aan…. het bleef nog lang onrustig….. (gelukkig niet te, want alles bleef netjes binnen de perken).

De volgende morgen het laatste ontbijt al weer. Op één of andere manier waren de kinderen een stuk rustiger dan de dag ervoor….. hoe zou dat toch komen? Na het ontbijt was het tijd om in te pakken en op te ruimen…. Het donderdagavond programma werd nu omgewisseld en de kids konden nog één keer helemaal los gaan op het lasergamen en de GPS-speurtocht. Na de afsluitende lunch was het tijd om afscheid te nemen. De drie dagen zijn echt omgevlogen en we kijken nu al uit naar volgend jaar!!

Speciale dank aan de organisatie: Miranda, Mariëlle en Caspar. Zonder jullie was het niet gelukt! Daarnaast alle vrijwilligers die mee hebben geholpen: bedankt voor jullie inzet! Verder een grote pluim voor de sponsoren van het kamp en de bijdrage vanuit de vereniging: A&H Vathorst, Boni Hooglanderveen, Don Panini, Marc, familie Griffioen, Massage Vathorst, de Amsterdamse, lab4242, HZ adviesgroep en EnergyAlert!

Voor foto’s kunnen jullie terecht op: https://www.facebook.com/KampVoorOnsPlezier/