AMERSFOORT Middenvelder Michael Kreffer (32) was zaterdag op sportpark Olympus de meest gevierde speler en werd door zijn drie doelpunten tegen Maarssen (5-1) terecht tot ‘man of the match’ uitgeroepen. Maar zeker niet minder belangrijk voor VOP was het prima optreden van een andere middenvelder, de drie jaar jongere Bas Boksebeld (29). Balt Gmelig

Hij mocht hetzelfde aantal wapenfeiten op zijn naam schrijven als Kreffer. Drie keer stond de oud speler van Go Ahead Eagles met assists aan de basis van een Amersfoorts doelpunt. “Ik vind een assist net zo mooi als het scoren van een doelpunt”, zei de uitblinker na het gewonnen duel. “Ik leg de bal ook altijd af, als ik de keuze heb.” Dat deed Boksebeld tegen de nummer voorlaatst in de derde klasse D drie keer met succes. Zijn eerste assist, na een minuut of 37, was niet alleen de belangrijkste maar ook de mooiste van alle drie. De tussenstand was op dat moment 1-1, nadat Kreffer al in de tweede minuut de score voor de thuisclub had geopend. “Na die gelijkmaker waren wij even de weg kwijt”, vond Boksebeld. “Maarssen was een kwartier lang de betere ploeg.” Boksebeld zorgde voor de ommekeer. Hij passeerde een stuk of drie tegenstanders en bood zijn ploeggenoot Niels Berkhout de gelegenheid om Maarssen doelman Sven de Paauw te passeren (2-1). “Dat was mijn mooiste assist. Dat doe ik ook niet iedere week”, zei Boksebeld. “Ik hoorde Niels om de bal schreeuwen. Hij kon simpel scoren.”

Daarmee was het grote aandeel van Boksebeld in de gewonnen confrontatie nog niet voorbij. Nummer drie van de thuisclub ontstond ook na een assist van de altijd hard werkende middenvelder. Terence van Vliet rondde de aanval af (3-1). De derde en laatste succesvolle assist van Boksebeld kreeg de trouwe aanhang na rust te zien toen de stand door Kreffer al op 4-1 was gebracht. In de 56e minuut stond de drievoudige schutter op de goede plek om een voorzet van Boksebeld op fraaie wijze in het doel van Maarssen te werken (5-1). “Een verdiende winst”, concludeerde Boksebeld. “En goed voor ons doelsaldo want we stonden in de min. We zaten in een flow. Uit de vier voorgaande wedstrijden pakten wij tien punten. We hebben vandaag de goede lijn van eind vorig jaar kunnen doortrekken.” Met veel voldoening keek Boksebeld op zijn optreden tegen Maarssen terug. “Ik ben wel beslissend geweest. Daar ben ik blij mee. Het was dit seizoen ook de eerste keer dat ik me zo kon etaleren. Ik ben eigenlijk een dienende speler. Maar zoals ik vandaag bezig was, zou ik altijd moeten spelen.” Van doelpunten moet Boksebeld het ook niet hebben. “Ik ben geen schutter. Dit seizoen heb ik nog niet gescoord. Dat is wel een ernstige zaak”, zei de middenvelder wat lachend.

Boksebeld is bezig aan zijn derde seizoen bij de lokale zaterdagclub. Wat hem betreft, zal dat ook niet zijn laatste in Vathorst zijn. “Ik ga voorlopig nog door. Zolang ik het hier naar m’n zin heb, blijf ik bij VOP. Als ik hier stop, ga ik ook niet naar een andere club. Die ambitie heb ik niet meer.”