In navolging van het eerste elftal promoveert ook VOP 2 naar de 2e klasse. VOP 2 speelde gisteravond in Eemnes tegen Desto 2 de finale van de nacompetitie. Na eerder Kampong 2 en IJsselmeervogels 4 te hebben verslagen, stond gisteravond de “final” op het programma. De terreinknecht van Eemnes had er een biljartlaken van gemaakt speciaal voor deze wedstrijd.

VOP speelde met volle overtuiging al kwamen de snelle buitenspelers van Desto wel een aantal keer gevaarlijk dicht bij het 16 meter gebied. Doelpunten vielen er in het eerste bedrijf echter niet. Wouter Zewuster was met een kopbal uit een corner nog het dichts bij de openingstreffer.

Na de rust ging VOP weer verder waar het gebleven was, voetballen met de wil om te winnen. In de 70e minuut werd Merijn Kramp neergelegd in het strafschop gebied. Bas Boksenveld eiste de penalty op en schoot deze beheerst achter de keeper, 0-1. Nadat VOP de voorsprong nam werd het wat grimmig binnen de lijnen. De spitsen van Desto werden echter aan aan banden gelegd door de solide verdediging van VOP dat zelf nog een aantal grote kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden. Gescoord werd er echter niet meer en met de 0-1 als eindstand van deze boeiende finale promoveert het tweede elftal naar de reserve 2e klasse en degradeert Desto naar de reserve 3e klasse.

VOP 2 sluit zo een goed seizoen af waarin het zich heeft gerevancheerd van het seizoen ervoor waar degradatie uit de 3e klasse ternauwernood voorkomen werd. Met de promotie naar de 2e klasse volgt het tweede elftal VOP 1 dat zich een paar weken eerder tot kampioen kroonde in de 3e klasse.

0-1: 70e min Bas Boksenveld