Quincy Koenen bij het spits af. Deze kop was te lezen in de Amersfoortsche Courant op 3 maart 2005, nu ruim 12 jaar geleden. Vlak voor de verhuizing van VOP naar Vathorst werd Quincy het officiële eerste jeugdlid van VOP. Het waren hele andere tijden… Peter Hayes was nog voorzitter, we hadden 1 veld tot onze beschikking en we zaten bij BSC Quick in de kantine en moesten 5(!) minuten lopen naar het veld…….. Met de verhuizing naar Vathorst was dat allemaal verleden tijd.

Maar waarom is dit nu zo bijzonder? Quincy is als allereerste jeugdspeler VOP altijd trouw gebleven, beginnend bij Quick en nu nog steeds te bewonderen op Sportpark Olympus. Begonnen bij de jongste spelers en via iedere leeftijdsgroep uiteindelijk doorgestroomd naar de Senioren. Komende zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen SVP op het programma en Quincy zit bij de wedstrijdselectie van VOP 1! Dat betekent dat het eerste jeugdlid van VOP aan de vooravond staat van zijn officiële debuut in VOP 1. Zijn officieuze debuut heeft Quincy inmiddels al gemaakt. Op het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap tegen HVC was hij direct succesvol met een doelpunt. Wat dat betreft was de kop van het krantenartikel goed voorspellend………

Het bewuste krantenartikel

Naast voetballen bij VOP is Quincy (en ook de gehele familie) zelf erg betrokken bij VOP. Quincy zelf traint samen met Kevin Hop de JO13-1, vader Ferdinand de MO13-2, moeder Corine heeft jarenlang onderdeel gemaakt van de jeugdcommissie en ook zusje Demi heeft jarenlang gevoetbald bij VOP. Al deze omstandigheden maken het (mogelijke) debuut extra bijzonder.

Het huidige VOP 1 bestaat uit een mooie mix van spelers die al langer bij VOP voetballen en een flink aantal jeugdleden die doorgestroomd zijn. Daar zijn we als bestuur enorm trots op. Zo maakte keeper Joey Vos vorig jaar zijn debuut in de laatste wedstrijd van het seizoen en zijn er veel spelers van de JO19-1 van vorig jaar doorgestroomd naar VOP 1 en VOP 2.

De wedstrijd van VOP begint om 14:30 uur op Sportpark Olympus. U bent van harte welkom!

Een traject zoals Quincy heeft afgelegd is wat we voor meer jeugdspelers willen, daarom blijven we investeren in de jeugd en willen we het niveau en de breedte blijven uitbreiden vanuit de visie: iedereen uitdagen op zijn niveau, leren en ontwikkelen vanuit plezier in voetbal! Het debuut van een eerste jeugdlid blijft uniek en daarom vonden wij het passend om hier extra aandacht aan te geven!