Dit komende seizoen zal er bij VOP naast het Dames 1 elftal een heel nieuw team aan de competitie mee doen. Een uniek team!

Dit team is ontstaan uit een samenwerking tussen de voetbalverenigingen Cobu Boys en VOP. Beide verenigingen hadden te maken met een situatie waarbij speelsters dit seizoen mogelijk buiten de boot zouden vallen. Een aantal speelsters van Cobu Boys, omdat zij inmiddels te oud zijn voor de MO11 en een aantal speelsters van VOP, omdat daar ook geen compleet meisjesteam was in hun leeftijdscategorie waar ze konden aansluiten. Deze jonge meiden zouden daardoor dit seizoen niet met hun eigen club in competitieverband kunnen gaan voetballen. Dat kan niet, dat willen we niet. En waar een wil is, is een weg!

Cobu Boys en VOP hebben daarom besloten om een samenwerking aan te gaan en al deze meisjes in één team te laten spelen, terwijl ze toch lid van hun eigen club blijven. Dit betekent dus dat er een mooi samengevoegd team is gevormd, de MO13-1 van Cobu Boys/VOP!

De trainingen zullen bij beide clubs plaatsvinden, de wedstrijden worden bij beide clubs gespeeld en de uitwedstrijden zullen de ene keer in het tenue van Cobu Boys en de andere keer in het tenue van VOP gespeeld worden. Onder leiding van trainer Cyriel van VOP en een leidster van Cobu Boys kunnen de meiden ook dit seizoen dus doen wat ze allemaal graag willen: met plezier voetballen. 

Beide clubs hebben plezier hoog in het vaandel, liggen hemelsbreed niet ver van elkaar en doordat er al eerder contact was tussen vrijwilligers van Cobu Boys en VOP is het team snel tot stand gekomen. Zowel de trainers en leiders als de meisjes zelf (en hun ouders) zijn heel enthousiast dat we deze samenwerking zijn aangegaan.

Houd dit team dus in de gaten: Cobu Boys/VOP MO13-1!