VOP is dit seizoen begonnen met 50+ voetbal.

Op iedere donderdagavond trainen de 50 + en ouder van VOP iets meer dan een uurtje een partijtje tegen elkaar, afhankelijk van het aantal spelers die er komen Trainen.

VOP 50 + is dit seizoen begonnen met 8 spelers en momenteel tellen we een groep van 18 man.

Afgelopen zaterdag is er dan ook voor het eerst een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de Knasse Knarren van Cobu Boys die al vele jaren met elkaar samen spelen, met bekende spelers als Aaldert Hoffman en Manfred Nigbur. Door de goede onderlinge contacten tussen beide verenigingen leidden dit tot deze Match der Titanen.

Afgesproken is dat we dit jaar een twee luik spelen tegen elkaar met een gezamenlijke derde helft, op zaterdag 25 februari was het dan zover.

In het team van VOP 50+ deden ook oud Coby Boys leden mee zoals Herman Petten, Durk Riedstra en Paul Groenestein die nu alweer een aantal jaren bij VOP spelen, verder bekende namen als Harold Mulder, Peter Hayes en Douglas Loos, het team werd gecompleteerd door Ben Zuidwijk, Angelo Albert en Andre van Keeken en gastspeler van het 4e Gert Heining.

Tijdens de warming up was er nog een hevige hagelbui , maar gedurende de wedstrijd brak het zonnetje door.

Ook de vele geblesseerden VOP 50+ers,  waren aanwezig om hun teammakkers aan te moedigen.

We gingen Rusten met een 1-0 voorsprong door een mooie Kopgoal van Paul Groenesteijn die de bal op maat kreeg aangeboden van Peter Hayes.

Na de thee Kakte VOP 50+ een beetje in en mocht Danny Broodkoorn  uithalen voor de 1-1 door slecht verdedigend werk, echter herpakte VOP 50+ zich en werden zij steeds sterker de 2e helft en  het was dan ook de man van de meeste gemiste kansen vandaag, onze Tropische verrassing in het team Angelo Alberto, dit seizoen overgekomen van VOP 35+, die de 2-1 binnen tikte, maar het was de motor van het elftal de man met de meeste lucht en oud marathon Loper Andre van Keeken die de stand naar 4-1 tilde met twee doelpunten via zijn loopvermogen, de eindstand werd bepaald door mede leider/Coach Peter Hayes die bij een afgeslagen bal vrij kon doorlopen naar de goal van Cobu B. en de keeper verraste met een ouderwets puntertje en de eindstand bepaalde op 5-1.

Na de wedstrijd gingen beide Teams gebroederlijk nog de derde helft spelen in de kantine van VOP onder het genot van een drankje, Kaas en Worst, Bittergarnituur en lekkere verse kippenvleugeltjes, deze strijd werd gelijkgespeeld, kortom een gezellige maar Vooral Sportieve middag, de return is al gepland op zaterdag 17 juni bij Cobu Boys met na afloop een gezamenlijke BBQ.

Deze wedstrijd was ook de terugkeer van VOP 50+ coach Flip de Vries op de Amersfoortse voetbalvelden en verzekerde mij dat hij bezig is met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax (Sjaak Zwart o.a).

Al met al een Sportieve maar vooral gezellige middag tussen beide verenigingen.