De meesten van jullie zullen de persconferentie van Premier Rutte en Minister De Jonge meegekregen hebben: de huidige maatregelen zijn verlengd tot en met 28 april. Tevens heeft de KNVB in een statement laten weten dat de amateurvoetbalcompetities niet meer hervat worden. Wat betekent dit concreet nu voor VOP:

1) De kantine en velden blijven gesloten tot en met 28 april
2) Er kan dus niet getraind worden en de velden mogen niet betreden worden tot en met 28 april.
3) Er worden dit seizoen geen competitie wedstrijden meer gespeeld. Voor iedereen betekent dit dus dat de competitie afgelopen is.

In de week voor 28 april zal bekeken worden of er na 28 april weer getraind mag worden of dat de maatregelen door het kabinet verlengd worden. Mogelijk worden maatregelen afgezwakt of juist verscherpt dit is nog niet duidelijk. We kunnen dus ook geen duidelijkheid geven over de situatie na 28 april met betrekking tot het openstellen van de kantine en de velden voor trainingen. Wel hopen we, zodra dit kan, in mei, juni en juli nog activiteiten te organiseren om het seizoen mooi af te sluiten. Uiteraard alleen als dit conform de richtlijnen mag en kan. Gezondheid gaat immers voor voetbal.

Wat betreft het komende seizoen zullen we gaan beginnen met het indelen van spelers in teams. We wilden dit proces, samen met het nieuwe beleidsplan, eigenlijk in maart al in gang zetten. Helaas is het onmogelijk om met teams bij elkaar te komen. We gaan echter kijken naar mogelijkheden om iedereen zo goed mogelijk in het proces te betrekken en de indelingen zo vroeg mogelijk bekend te maken.

Eventuele opzeggingen kunnen, zoals gebruikelijk, uiterlijk 31 mei a.s. gemaild worden naar ledenadministratie@voetbal-vop.nl. We hopen uiteraard dat iedereen blijft zodat we komend seizoen met zijn allen weer een mooie start kunnen maken! Voor de vereniging is het behoud van leden, zeker in deze situatie, essentieel. We hopen dan ook het positieve gevoel dat binnen de vereniging de afgelopen maanden heerst vast te houden en zo verder te kunnen bouwen met zijn allen aan een mooie, sterke en gezonde vereniging!

Nog belangrijker: we hopen dat iedereen in volle gezondheid dit leest en zijn gezondheid behoudt. We missen jullie, we missen de zaterdagen op de velden, het trainen etc, elkaar en de sociale contacten onderling…… Echter het gemis is een klein offer dat we moeten maken voor de gezondheid van iedereen. Denk om elkaar, blijf zoveel mogelijk thuis en houdt afstand tot elkaar. Dan zien we elkaar zo spoedig mogelijk weer terug op de velden!

Het bestuur