AMERSFOORT – Jeroen Boomker (20) was zaterdag de enige nieuweling in het basiselftal van VOP voor de eerste competitiewedstrijd tegen UVV (1-2). Hij moet dit seizoen de naar Eemdijk vertrokken goaltjesdief Marvin Snijders doen vergeten. Geen gemakkelijke opgave voor de Amersfoorter die vorig seizoen in het tweede team van Hoogland goed was voor twaalf competitiedoelpunten. door Balt Gmelig

Twaalf treffers bij zijn nieuwe club is dit seizoen ook het doel van Boomker. “Twaalf is ook mijn geluksgetal dus dat aantal moet lukken”. Tegen UVV slaagde de aanvaller er nog niet in een doelpunt te produceren. “Ik had er vandaag wel één kunnen scoren”, vond Boomker. Hij was wel betrokken bij de enige treffer van VOP in de thuiswedstrijd tegen UVV. Na twee gemiste kansen in de eerste helft belandde Boomker vlak na rust onvrijwillig op de grasmat toen hij een tegenstander probeerde te passeren. Scheidsrechter Henk-Jan Westland aarzelde niet en wees naar de penaltystip. “Terecht”,  vond Boomker later. “Het was echt een penalty.” Richard Pietersen opende vanaf elf meter de score (1-0). Dat was gelijk het laatste wapenfeit van de thuisclub die er in de resterende minuten niet in slaagde de voorsprong vast te houden. UVV boog de achterstand om in een 1-2 voorsprong en bezorgde Boomker en zijn nieuwe ploeggenoten een valse start van het nieuwe seizoen. Boomker vond de winst niet terecht. “We hadden wel een punt verdiend, op basis van ons spel in de eerste helft. We creërden goede kansen. Jammer dat ze er niet ingingen. Onze tweede helft was minder.”

Na een jaar of vijftien voor Hoogland te hebben geacteerd, sloot de Amersfoorter zich enkele maanden geleden bij VOP aan. Drie andere lokale clubs (CJVV, De Posthoorn en Cobu Boys) hadden ook naar de diensten van de twintiger gehengeld. Boomker gaf echter de voorkeur aan de club op sportpark Olympus. “Ik wilde in ieder geval naar een andere club en op niveau spelen.” Daarom koos Boomker voor het naar de tweede klasse gepromoveerde VOP en hoopt hij dit seizoen met zijn broer Frank samen in het eerste elftal van de Vathorst bewoners te spelen. Dat kan echter nog wel even duren. De vier jaar oudere Frank (24), vorig seizoen voor Nieuwland 2 actief, kampt met een heupblessure die hem nog enkele maanden aan de kant zal houden.

Door een vakantie was de voorbereiding van Jeroen op het nieuwe seizoen niet ideaal en werkte hij tegen UVV pas z’n vierde wedstrijd af. Hij miste het Amersfoorts voetbalkampioenschap. Boomker was wel van de partij in de bekerduels tegen Laren en NVC, plus een oefenpartij tegen zijn oude club. “Het is wel even wennen”, aldus de rechter spits. “Bij Hoogland wist iedereen hoe ik speelde. Je moet elkaar goed leren kennen en op elkaar ingespeeld raken.”