Vanwege de unieke gebeurtenis dat een team van v.v. VOP in de bekerfinale stond, is besloten om met een VOP-blauwe touringcar met daarin spelers en de die-hard supporters naar Uithoorn af te reizen. Tijdens de reis zijn er door de trainer en coaches de puntjes op de i gezet voor wat betreft de verschillende tactieken. Na ruim een uur kwamen we aan bij Sportpark Randhoorn te Uithoorn. Om 10 uur begon de wedstijd onder leiding van een officiele KNVB-scheidsrechter en zo’n 100 man publiek. Ook waren er drie camera’s langs het veld opgesteld die de gehele wedstrijd zouden vastleggen.

Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat DRC een tegenstander was die niet eenvoudig verslagen zou kunnen worden. Er stond een lange en zeer balvaardige spits in het veld, langs wie zo ongeveer elke aanval liep. Na ongeveer 15 minuten spelen en een tactische omzetting in de verdediging van VOP, kreeg de verdegiging grip op de snelle aanvaller van DRC. Het scorebord gaf toen echter al 2-0 voor DRC aan. De VOP spelers lieten zich echter niet de kaas van het brood eten en bleven strijden om elke bal en probeerden onze spits Kaan op alle mogelijke manieren te bereiken. Dit lukte een enkele keer, echter stuitte de aanval ofwel op de keeper van DRC, ofwel werd er over of naast geschoten. DRC bleef ook de aanval zoeken en de spitsen van DRC doken vaak voor onze keeper op, die in vele 1 op 1 situaties dapper stand hield. Kort voor de rust werd er vanuit een corner van afstand geschoten op het doel bij Quinten. Het schot werd keurig gestopt, maar de rebound klutste via een verdediger in het doel. Een ruststand van 3-0 was een feit.

Tijdens de rust werd er door de VOP-spelers met de coaches overlegd hoe ze meer kansen konden creeeren en werd er door de coaches nieuwe energie in het team gebracht door positiviteit uit te stralen, dit uit te spreken en daarnaast chocolade te geven. Dit bleek zijn vruchten af te werpen, want VOP begon na rust met een stevig offensief. Finn had de aanvaller van DRC in zijn broekzak in deze periode, door er bijna letterlijk bovenop te gaan staan. En belangrijker, de VOP aanvallers Kaan, Dylano en Bilal creeerden kansen. Marnik en Amir deden hun verdedigende werk prima, inclusief ‘knijpen’ en in de eerste 5 minuten van de tweede helft, kreeg DRC geen kans. Helaas resulteerde dit energieke offensief niet in doelpunten. In tegenstelling tot de eerste aanval van DRC na rust… Na wederom een klutsende bal die via de lat en twee verdedigers in het doel belandde, stond er 4-0 op het scorebord. Ook deze stand kon VOP niet breken. Er werd gestreden om iedere bal, wat resulteerde in een precieze steekpass van Kay door het midden op Kaan, die met een lichte voetbeweging de bal onder de keeper van DRC door in het doel tikte. 4-1! Tijdens de laatste tien minuten bleek dat DRC toch echt de bovenliggende partij was deze wedstrijd. De vermoeidheid sloeg toe bij de VOP spelers en het leek eenrichtingsverkeer richting Quinten, die met dapper uitkomen en vele andere reddingen de score uiteindelijk wist te beperken tot 6-1.

Moe gestreden,  maar een mooie ervaring rijker, stapten de mannen van het veld af en waren sportief genoeg om DRC te feliciteren met de overwinning. De KNVB huldigde gelukkig ook de tweede plaats. VOP E2 kreeg een zeer verdiende beker en medailles uitgereikt.  Met een mooie tweede plaats in het bekertoernooi in bezit, werd vervolgens vol trots de terugreis aangevangen.

Eenmaal bij VOP aangekomen is er een mooi feestje gevierd, ter afsluiting van dit fantastische voetbalseizoen, waarin VOP E2 niet alleen met overmacht in de competitie kampioen werd, maar ook toernooien won en bekerwedstrijd na bekerwedstrijd winnend afsloot, om uiteindelijk in de finale te stranden.