Vandaag was het ontzettend belangrijk om aansluiting te blijven houden bij de rest. Vorige week waren de uitslagen niet echt gunstig. De druk zit erop bij V.O.P. Het is dan ook geen vraag hoe gaan we voor de 3 punten pakken, maar dat we de 3 punten pakken.

Gelukkig hebben wij een selectie die niet snel last heeft van wind en dat soort omstandigheden. Net als veel andere clubs hebben wij ook moeite om de teams rond te krijgen. We hebben veel last van coronagevallen en blessures. Daarom is ons tweede zo ontzettend belangrijk voor ons. Ook vandaag deden er weer genoeg mee en dat heeft uiteindelijk geholpen de 3 punten te pakken.

Er stond vandaag veel op het spel en dat was gelukkig ook duidelijk te zien aan de mannen van V.O.P. Er stond een team die met elkaar voor elke meter gingen. Het was een stevige wedstrijd waar wij niet ongeschonden uit zijn gekomen.

Na 12 minuten stonde de 1-0 op het bord. Na een goede crosspass van Jordi Vonder, naar Jericho Plooyer, kon Jericho de bal afleggen naar Emile Brouwer die de bal het net in joeg. Na het eerste doelpunt kregen we wat meer druk van de tegenstander, gelukkig niet voldoende om een doelpunt tegen te krijgen. Onze achterhoede staat dan ook als een huis.

De wedstrijd werd prima aangevoeld door de scheidsrechter die ons echt liet voetballen. Niet fluiten voor elk klein dingetje, maar als mannen. Gelukkig is V.O.P een team dat daar mee om kan gaan. Ook toen Donny Sneijders een smerige overtreding moest incasseren waardoor hij niet verder kon, werd er alleen gefloten voor een overtreding.

De tweede helft was niet heel anders. V.O.P. wist zijn duels te winnen en zo te staan dat Eemboys weinig tot kansen kwam. In de 62ste minuut was het na een prachtige voorzet van Giok de Vries, weer Emile Brouwer die raak kopte. Dit alles na een flinke stomp op zijn neus van zijn directe tegenstander. ( gelukkig heeft Emile meer nodig om neer te gaan)

Het eind werd nog even spannend door een grote kans voor Eemboys die van de lijn werd gehaald door Romano Nieuwenhuis en een sliding van Cornee van der Kolk in de 16.

Al met al een echte teamprestatie, waar we nog een paar biertjes op hebben gedronken.