Afgelopen woensdagavond heeft VOP 6, die in de Beker uitkomt als VOP 5, zich via een 3-2 overwinning op Achterveld 6 geplaatst voor de 2e Ronde van de Beker.

Een top prestatie van het team dat zich na 1 jaar afwezigheid weer heeft aangemeld bij VOP.

Twee jaar geleden kwam  het Team als VOP 3 uit in de 5e klasse maar door gebrek aan spelers aan het einde van het seizoen hield het team op te bestaan.

Op het laatste moment heeft dus oprichter Roy Bogers ( teruggekomen van de v.v. Hoogland) alle jongens weer benaderd om een team op te richten bij VOP, helaas waren niet alle jongens meer beschikbaar  maar door oproepen op de VOP site en de VOP 5 Facebook pagina kregen we voldoende aanmeldingen binnen om een team te starten. Ook wist Roy zijn oude coach weer te strikken voor een nieuw avontuur bij VOP.

Het Beker Avontuur

In de Beker hebben we gelijk gespeeld tegen Valleivogels 6 (1-1) en gewonnen van Renswoude 5 (5-2) en nu dus van Achterveld 6 (3-2).

Het team is een mix van Jonge spelers tussen de 19 en 26 jaar en een aantal geroutineerde spelers vanaf 35 jaar.

De beslissende wedstrijd tegen Achterveld was uitgesteld en kon dus eindelijk nu gespeeld worden, VOP miste wel een 7 tal spelers , door blessures, werk, school en vakantie, maar kon een beroep doen op oud teamleden die nu in andere Vop teams spelen zoals Wiebe de Vries (VOP 2 red.) en Jeremy Nol (VOP 4) ooit twee dragende spelers in het VOP 3 van coach Peter Hayes seizoen 2017-2018.

VOP speelde een perfecte eerste helft met druk zetten op de tegenstander, duels winnen en goed combinatie spel.

Na 14 minuten kwamen we op 1-0 door Nordin , die een corner van Wiebe de Vries snoeihard in het doel kopte. In de 16e minuut werd het 2-0 door spits Jordy van Leur, ook zo’n jongen die weer opbloeit in dit team en die door nieuweling Dennis Menses in staat werd gesteld om te scoren.

Dennis heeft een verleden bij de Hoogland selectie en is momenteel Koploper In het MEEST WAARDEVOLLE SPELER KLASSEMENT van VOP 6.

Peter Hayes, coach en trainer van dit team, is dan ook in zijn nopjes met zo’n speler in zijn team.

We gingen rusten met een 2-0 voorsprong en hadden eigenlijk al in de rust met 4 a 5-0 voor moeten staan.

Dan zie je als jezelf de goals niet maakt de tegenstander toeslaat bij een onoplettendheid van de achterhoede en werd het in de 60e minuut 2-1 en kwam achterveld terug in de wedstrijd.

Via een perfecte uitgespeelde counter in de 74e minuut via Jesper Snellenburg kwam VOP op een 3-1 voorsprong door Dennis Menses die de bal op aangeven van Jesper keihard laag in de rechter benedenhoek schoot.

Daarna kregen we een dot van een kans op 4-1 (Jordy vd Vegte)  maar de keeper redde zijn ploeg. Een kwartier voor tijd kwam achterveld op 3-2 door een Individuele fout van de achterhoede en werd het nog even spannend maar door de vechtlust van het team wonnen we en zijn we door naar de 2e Ronde!