Na een hectische week met een wedstrijd op de dinsdagavond was het vandaag tijd voor de pot tegen Austerlitz. Ook vandaag was het weer knippen en plakken om een selectie bij elkaar te krijgen. Wederom werden we gered door ons tweede elftal, die elke week weer een goede aanvulling is op het eerste elftal.

We starten de wedstrijd met een ander plan dan gewoonlijk. Uitgaan van de kwaliteiten die we hebben. Dat is wel een uitdaging als je elke week keuze hebt uit andere spelers.

Austerlitz was een goed voetballende ploeg, waar wij een compacte organisatie tegenover hebben gezet. Er werd veel gecommuniceerd op het middenveld om de vele wisselingen in de veldbezetting van Austerlitz op te vangen. Dat lukte aardig en resulteerde in een doelpuntloze eerste helft, waar beide teams de nodige kansen hebben gehad.

De tweede helft startten we sterk, Mathijs van Beekhoven, getergd door een plek op de bank en boze opa die voor zijn kleinzoon opkwam voor de wedstrijd, scoorde snel de 1-0. Waardoor opa zijn gelijk kon halen bij de trainer. Dit was natuurlijk het plan van de trainer 😉

De organisatie kreeg steeds beter grip op de wedstrijd. Na 75 minuten kopte Luuk Bokkers goed door en maakte Quincy Koenen de 2-0.

Al met al een teamprestatie waarbij Dennis Spoel speciaal genoemd moet worden. Hij heeft ons na de 2-0 meerdere malen gered met zijn “katachtige” reflexen. De jaren lijken geen grip te hebben op onze eigen Benjamin Button. De terechte man van de wedstrijd.

We gaan vol vertrouwen naar Cobu Boys, waarin we weer zo een teamprestatie hopen neer te zetten.