Op maandag 2e Pinksterdag 29 mei heeft het 2e  VOP-CoAm Gaming Horeca veldvoetbaltoernooi plaatsgevonden.

Het enige Horeca Voetbaltoernooi in Amersfoort wat vorig jaar weer terugkeerde bij de v.v. VOP.

Waar we vorig jaar nog 8 deelnemende teams hadden, hebben we het dit jaar uitgebreid naar 12 deelnemende teams.

Dit jaar weer met hoofdsponsor CoAm Gaming vastgoed B.V. waar we een zeer goede relatie mee hebben.

De weergoden waren ons goed gezind en was het een zonnige dag met een vleugje Wind

De winnaar van vorig jaar Café de Prins/Brasa (combi team van Café de Prins en Spaans restaurant Brasa ) kwamen weer volledig op oorlogssterkte en waren zeer overtuigd dat zij het toernooi en de Wisselbeker weer gingen winnen, met spelers als Berry Powel en Mo el Ahajjar in de gelederen.

Een aantal Nieuwe Cafés deden dit jaar mee zoals Café de Kolkrijst uit Hoogland de Cafés Qwibus, Curtis, Bij Jansen, Koetje, Restaurant NUL 33, uit Zwartsluis Café Sluus, en de  teams die vorig jaar ook meededen: CoAm Gaming Vastgoed B.V, Eetcafé Schothorst en Café de Prins/Brasa.

Restaurant NULL 33 vorig jaar nog een van de sponsoren van het toernooi wist dit jaar een team te strikken voor zijn deelname, Hoogstpersoonlijk kwam Tonneke de Kruijff de kleding maar vooral de Muntjes brengen voor zijn team.

VOP deed zelf mee met een Combi-team van VOP Kantine Personeel met de Nieuwe Hoofdsponsor Bosman Installatie Techniek.

De teams zaten verdeeld in twee Poules van 6 teams waarbij alleen de nrs 1 en 2 doorgingen naar de finale wedstrijden.

In poule A werd zoals verwacht het team van Café de Prins/Brasa  eerste maar hadden zij bijna hun eerste nederlaag te pakken in twee jaar tegen VOP Kantine/Bosman.

Bij een 1-0 achterstand en op het moment dat de wedstrijd gespeeld was scoorden zij de 1-1, na overleg met de Toernooi leider werd het doelpunt toegekend omdat op het moment van fluiten de bal al onderweg was richting het doel van de tegenstander.

Als 2e eindigde Café Sluus uit Zwartsluis, net voor Eetcafé Schothorst die dit toernooi met een verstrekt team aantrad, maar niet sterk genoeg voor de Finale wedstrijden.

In Poule B werd het Nieuwe  Zaalvoetbalteam van Café de Kolkrijst 1e met drie overwinningen en 2 gelijke spelen. Als 2e  ging Curtis Café door naar de Finale wedstijd 3e en 4e Plaats.

De finale tussen Café de Prins/Brasa en Café de Kolkrijst eindigde in een bloedeloze 0-0 waarbij er dus 3 penaltys genomen moesten worden, een domper voor de heren Jeroen Dekker (Café de Prins) en Maurice Pouw (Restaurant Brasa) die ook dit jaar weer veel geld in hun dreamteam hadden gestoken.

Zij misten helaas 2 van de drie Penalty’s en de Kolkrijst scoorde er eentje meer waardoor zij zich de Nieuwe Kampioen van het Amersfoortse Horeca Toernooi mogen noemen.

De heren Dekker en Pouw waren diep aangeslagen door dit resultaat maar de gezelligheid tijdens het toernooi vrolijkte ze weer op, ze hebben het al zo zwaar dit seizoen Qua Voetbal.

Om de 3e en 4e plaats ging het dus tussen Café Sluus uit Zwartsluis en outsider Curtis Café een jong maar een talent en temparament vol team, zij wonnen van de oudjes van Café Sluus met 2-0 en werden 3e van het Toernooi.

Na afloop begon het feest in de Grote Feesttent naast de kantine beschikbaar gesteld door Coam Gaming Vastgoed B.V.

Zanger Davey (hollandstalig) bracht de sfeer er goed in met de Engelbewaarder,  nadat de Prijsuitreiking was gedaan door mevrouw Corry van Amstel, eigenaresse van CoAm Gaming Vastgoed BV , ging het aanwezige publiek uit zijn dak.

We kunnen terugkijken op een Zeer Geslaagd Horeca Voetbaltoernooi waarbij ieder team in aanmerking kwam voor de Sportiviteit Beker.

Er kan er maar eentje de aller sportiefste zijn en dat werd het nieuwe Café in Amersfoort Bij Jansen van Stef en Miranda voorheen de Blauwe Engel.

Volgend jaar hebben we weer de toezegging van CoAm Gaming en de deelnemende Horeca teams om het Horeca toernooi weer te mogen organiseren en gaan we weer een stapje verder om meer teams toe te laten tot het toernooi.

We gaan het dus nog groter opzetten.

Wij bedanken alle Horeca eigenaren voor hun deelname dit jaar, en natuurlijk onze hoofdsponsor die het mogelijk maakt dat we zo’n toernooi kunnen organiseren

Ibo, Jeroen, Maurice, Edo, Floor, Fred, Fabian,  Huub namens Café Sluus, Corry en Jacob CoAm Gaming, Kevin, Ton, Derk en Stef en Miranda.

Van allemaal hebben wij de toezegging dat ze er volgend jaar weer bijzijn.

Eindstanden In de Poule

Poule A

 1. Café de Prins Brasa
 2. Café Sluus uit Zwartsluis
 3. Eetcafé Schothorst
 4. Vop Kantine/Bosman
 5. Van de Valk A1
 6. Café Qwibus

Poule B

 1. Café Bar De Kolkrijst
 2. Curtis Café
 3. CoAm Gaming
 4. Café Bij Jansen
 5. Restaurant Null 33
 6. Café Koetje

 

FINALE  1e en 2e Plaats

Café de Prins/Brasa- Café Bar de Kolkrijst = 0-0
Kolkrijst Wint na strafschoppen

3e en 4e Plaats

Café Sluus  – Curtis Café  = 0-2

blank

EINDSTAND TOERNOOI

Rangschikking plaatsen 5 t/m 12 geschied na het aantal behaalde Punten en doelsaldo in de Poule wedstrijden.

 1. CAFE BAR DE KOLKRIJST uit Hoogland
 2. Café de Prins/Brasa
 3. Curtis Café
 4. Café Sluus uit Zwartsluis
 5. CoAm Gaming Vastgoed B.V.
 6. Eetcafé Schothorst
 7. VOP Kantine/Bosman
 8. Café Bij Jansen
 9. Restaurant NULL 33
 10. Van der Valk A1
 11. Café Koetje
 12. Café Qwibus

Sportiefste Team:   Café Bij Jansen

 

Winnaars  VOP-CoAm Gaming Horeca Kroegen Toernooi

2022: Café De Prins/Brasa

2023:  Café Bar De Kolkrijst

 

Wil je volgend jaar ook deelnemen aan het Amersfoortse Horeca toernooi stuur dan een mailtje naar Peter.Hayes@live.nl of bel. 06.23588746