VOP heeft afgelopen goede zaken gedaan tegen hekkesluiter ASV’65. De ploeg uit Vathorst won met 5-0, al had de score hoger uit moeten vallen.

Strijd om nacompetitie
In de 4e klasse is het bijzonder spannend in de strijd om de nacompetitie. Om deze te behalen moet VOP bij de eerste vier ploegen eindigen. Winnen tegen ASV’65 was dus noodzakelijk. Uit had de ploeg van Herman Verrips al met 1-8 gewonnen, maar je moet niet de huid verkopen voordat de beer geschoten is. De eerste helft werd in een relatief laag tempo afgewerkt. Beide ploegen hadden duidelijk last van de warmte en dit leidde tot niet veel kansen. De eerste grote kans was voor VOP, Emile Brouwer vond echter de keeper op zijn weg. Uiteindelijk was het wel dezelfde Emile Brouwer die de ban brak. Een goede steekpass vanuit het middenveld zette hem alleen voor de keeper, waarna hij hem koel omspeelde: 1-0. VOP gooide het tempo wat omhoog en dit leidde tot een regen aan kansen. Gescoorde werd er echter niet. Wel werd 2 maal het alluminium geraakt. Joël Boonstra schoot op de paal en Yannick de Vries knalde via de onderkant van de lat de bal het veld weer in. Uiteindelijk werd het vlak voor rust verdiend 2-0 omdat de doorgebroken Yannick de Vries de keeper verschalkte.

Minuut van Quincy
VOP speelde in de tweede helft een tempo hoger, waardoor het meer kansen wist te creëren. Dit leidde echter niet direct tot doelpunten omdat soms zelfs een kans voor open doel niet besteed was aan de aanvallers of de goed keepende ASV’65 doelman in de weg stond. Uiteindelijk was het Franklin Harmsen die vanaf de rand 16 een gat vond door de kluwe verdedigers. Met een hard schot zorgde hij voor 3-0. In de 64e minuut begon de minuut van Quincy. Eerst maakte hij beheerst de 4-0, en vrijwel direct van de aftrap maakte hij met een snoeihard schot de 5-0. VOP leek op weg naar een monsterscore, maar het warme weer en gebrek aan scherpte voorin in de rest van de wedstrijd zorgde ervoor dat het bij 5-0 bleef.

Door de overwinning blijft VOP volop meedoen in de strijd om de nacompetitie! Hiervoor moet nog één plaatsje gewonnen worden. Coby Boys (3e plek, 41 punten) en Eemboys (4e plek, 39 punten) zijn in het vizier. Op 11 mei wordt de competitie vervolgd met de uitwedstrijd tegen KVVA. Nog 3 finales en dan weten we waar VOP staat!