Afgelopen week hebben de technische commissie en het bestuur van VOP aan trainer Herman Verrips medegedeeld dat zijn aflopende contract niet zal worden verlengd. Verrips, aan zijn derde seizoen bezig bij VOP, reageerde teleurgesteld maar begreep de situatie wel. De financiële middelen van een vereniging als VOP zijn beperkt en Herman zit aan de bovenkant van ons budget, aldus penningmeester Joost de Geus. We willen onze ambitie anders, op een creatievere manier invullen. Herman heeft ons naar volle tevredenheid de afgelopen twee jaar naar een 4e en 5e plaats geloodst en is een fantastische vent. Dat is ook de reden dat we het besluit vroeg in het seizoen hebben genomen. Op deze manier hebben trainer en vereniging ruim de tijd om hun ambities voor komend seizoen in te vullen.

We gunnen Herman voor het nieuwe seizoen een mooie vereniging en vinden het bijzonder jammer dat we deze beslissing moeten nemen. Herman ligt goed binnen de vereniging en we hebben er alle vertrouwen in dat we het seizoen positief kunnen voortzetten en afsluiten. Herman is er ook niet de persoon naar om de kop te laten hangen.

Het bestuur heeft er verder alle vertrouwen in dat de Technische Commissie een trainer vindt die past bij de ambities van VOP in de komende jaren.