VOP heeft afgelopen zaterdag drie belangrijke en verdiende punten gepakt in de derby tegen Posthoorn. Na een ruststand van 1-1 liep VOP in de tweede helft weg naar 4-1.

Onder grote belangstelling trapte Posthoorn de wedstrijd af. Al snel pakte VOP het initiatief en wist Posthoorn ver van het eigen doel te houden. VOP werkte hard en kreeg al snel een aantal goede kansen, maar bij 2 één-op-één situaties lag de keeper van Posthoorn steeds in de weg. Ook bij een scrimmage voor het doel wilde de bal er niet in. Uiteindelijk brak Jordy Schimmel in de 40e minuut de ban, hij werd de diepte ingestuurd en wist met een leep balletje de keeper te verschalken. Lang duurde de voorsprong echter niet want een speler van de Posthoorn ontsnapte via de linkerkant en wist direct het net te vinden.

In de tweede helft volgde een zelfde spelbeeld. Helaas moest Aron gewisseld worden in de rust en ook Giok moest in de 56e minuut het veld aangeslagen verlaten. Gelukkig leidde dit niet tot onrust, sterker nog de vervanger van Giok, Randy, door direct met zijn eerste balcontact te scoren. Hij dook goed tussen de keeper en de verdediger van Posthoorn in. Een paar minuten daarna was het Stan Prins die VOP naar een veilige marge schoot. Hij draaide naar binnen en wist met een goed schot de keeper te verschalken.

Posthoorn probeerde daarna wat opportunistischer te gaan voetballen door de inbreng van oude bekenden Marvin Snijders en Jason van Splunter. Tot kansen leidde dit echter niet, want VOP hield de controle over de wedstrijd. Na een goede aanval over rechts was het vlak voor tijd Jordy Vonder die een voorzet bij de tweede paal op waarde inschatte en mooi inkopte: 4-1! Daarna kreeg VOP nog de mogelijkheid om het doelsaldo wat op te vijzelen maar de kansen waren niet besteed aan Mathijs van Beekhoven en nogmaals Jordy Vonder die een makkelijkere kans dan de 4-1 op de paal wist te werken.

Jordy Vonder kopt de 4-1 binnen.

Jordy Vonder kopt de 4-1 knap binnen!

Na 94 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en kon het feestje beginnen, waar beide teams er nog een lange en vooral gezellige derde helft ervan maakten!

Na de nederlaag bij Achterveld is er duidelijk een knop omgegaan bij de jongens. Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden worden in ieder geval belangrijke punten gepakt. En hoewel we nog onder de streep staan is zelfs een nacompetitieplek om promotie niet eens uit het zicht…. Dat zegt wel iets over hoe dicht bij elkaar alles staat in de competitie. Belangrijk blijft dat de jongens blijven vechten voor ieder punt. Wanneer de mentaliteit zo blijft als nu zullen de punten echt wel blijven komen!