Na de nederlaag bij Achterveld zagen we vorige week al een goede stijgende lijn in de thuiswedstrijd tegen HVC waar een terecht punt werd gepakt. Afgelopen zaterdag moest onze selectie uit naar Leersum tegen HDS, die voor de wedstrijd als vijfde op de ranglijst terug te vinden waren. Nu is het puntenverschil in deze poule sowieso niet groot, het verschil tussen de nummer 5 en 12 is slechts een paar punten.

Om 15:00 uur werd er afgetrapt op het mooie, in de bossen gelegen sportpark. VOP speelde vanaf minuut één gedisiplineerd en scherp op de bal. HDS kreeg weinig ruimte om te voetballen omdat onze middenvelders goed positie kozen en er op de juiste momenten goed werd afgejaagd. De eerste helft ging redelijk gelijk op. HDS was met name gevaarlijk uit hoekschoppen omdat er nogal wat kopkracht mee naar voren was, maar keeper Joey Vos was een aantal keren goed op zijn plek. VOP werd een aantal malen gevaarlijk vanuit de doorschuivende verdediger Van Oven. Uit een corner leek VOP te scoren, maar de keeper van HDS bokste de bal toch nog uit de kruising.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. VOP gaf niets weg en was met name gevaarlijk in de omschakeling. Zo ook in minuut 60 toen de net ingevallen Mathijs van Beekhoven ontsnapte op links en op snelheid de verdediging klopte. Vrijwel vanaf de achterlijn wist hij de keeper in de korte hoek te verschalken! 0-1! Na deze goal probeerde HDS een tandje bij te zetten, maar VOP streed voor iedere meter. Er werd goed, fel, maar sportief verdedigd.  HDS kreeg nog één kans met een kopbal die naast werd geknikt, waar VOP regelmatig in de counter erg dreigend was.

Na 98(!) minuten vond de iet-wat-warrig leidende scheidsrechter het voldoende en kon VOP met trots de drie punten in ontvangst nemen. Een mooie teamprestatie die vertrouwen biedt voor de komende wedstrijden. De volgende wedstrijd is de derby tegen Posthoorn op 4 maart om 14:30 uur!