AMERSFOORT – Voor de forse nederlaag (4-0) van VOP op het grondgebied van Hoevelaken zocht Leroy Dijns zaterdag geen excuus. De nieuweling in de selectie van de derdeklasser had dat wel kunnen doen, gezien het aantal niet beschikbare spelers. • Balt Gmelig

Door blessures en andere oorzaken kon trainer Jakob Melessen voor de streekderby tegen Hoevelaken geen beroep doen op een aantal spelers zoals de op het oude nest teruggekeerde Emile Brouwer en de van Scherpenzeel overgekomen Martijn van Ginkel. “Dat is geen excuus voor zo’n nederlaag”, vond de 21-jarige Dijns, vorig seizoen nog speler van het Soester SEC. Hij was een van de weinige spelers in het elftal van de lokale club die op vreemde bodem een voldoende verdiende. Niet alleen door zijn prima inzet maar ook door een actie die de wedstrijd voor de Amersfoorters een gunstige wending had kunnen geven.

VRIJE TRAP

In de 35e minuut mocht Dijns een vrije trap nemen toen de stand nog 0-0 was. Vanaf een meter of 25 haalde de verdediger zo goed uit dat de bal via de onderkant van de lat op de grond belandde. Volgens de schutter passeerde het leer de doellijn. “Ik weet zeker dat het een doelpunt was. De aanvoerder van Hoevelaken beaamde dat ook.” Michel van de Bunt was niet de enige vertegenwoordiger uit het kamp van Hoevelaken die de bal achter de doellijn zag belanden. “Volgens mij was het ook een doelpunt”, zei Harry Oussoren, de winnende trainer. Scheidsrechter Jongsma keurde de treffer echter niet goed. Dijns: “Hij zei dat hij het niet zeker wist en dat hij dan geen doelpunt kan toekennen.”

TEGENVALLER

Dat was een tegenvaller voor de gasten. “Cruciaal voor de wedstrijd”, vond de geboren en getogen Amersfoorter. “Als je dan voor komt te staan, loopt de wedstrijd anders. In de eerste helft waren wij gewoon de betere ploeg. We creëerden alleen te weinig kansen.”

Een doelpunt op slag van rust en twee treffers al snel in de tweede helft braken het verzet van de bezoekers, tot grote teleurstelling van de veel meegereisde supporters. “Na de 2-0 en 3-0 was het klaar”, aldus de begin twintiger. “Die doelpunten vielen veel te gemakkelijk.”

Met een zwabberbal, weer uit een vrije trap, probeerde Dijns de eer voor VOP nog te redden. Maar ook zijn tweede serieuze doelpoging was minder succesvol dan een week eerder in de uitwedstrijd tegen Terschuurse Boys (3-2). Toen was Dijns die zijn voetbalcarrière ooit bij KVVA begon, een van de twee schutters. “Met zo’n zwabberbal ook. Ik oefen daar niet echt op. Het zit er bij mij gewoon in.”

TOP VIJF

De nederlaag op de vijfde speeldag, de derde in het nog prille seizoen, veranderde niets aan de verwachtingen van de nieuwkomer voor dit seizoen. “We moeten in de top vijf kunnen eindigen. Als wij de kansen afmaken, kunnen wij misschien wel hoger eindigen. Voetballend zit het wel goed.” Ambities heeft de huidige basisspeler van VOP zeker. “Ik zou graag hoger willen spelen maar als andere clubs zich niet melden, zit ik bij VOP wel goed. Het is de gezelligste club van Amersfoort.”