Zaterdag 19 september mocht de meiden van VOP dames 1 eindelijk weer een officiële eerste competitie wedstrijd spelen. De dames moesten al om 7.45 uur verzamelen om vervolgens om 9.30 uur bij Odysseus te voetballen. Met veel afwezigen moesten wij aan de bak.

De wedstrijd begon aan de zijde van VOP. We speelden de bal rond, en probeerde zoals we in de voorbereiding geoefend hadden, echt te voetballen. We tikten rustig, op deze manier creëerden we kansen. Ruim in de eerste helft kreeg Sanne de bal en probeerde het een keer van afstand, fantastisch schot die er in ging. BAM 0-1 VOP. Daarna voetbalde we rustig door. Ook Ody kreeg kansen, welke onze keeper knap redde!

Daarna volgde een fantastische aanval vanaf onze kant. De bal kwam vanaf het middenveld, werd rond gespeeld, wat zorgde dat Mara 1 op 1 met de keeper kwam, welke zij rustig en beheerst afwerkte. 0-2! Daarmee gingen we lekker de rust in en hadden vertrouwen voor de 3 punten.

Helaas gaven we het diep in de tweede helft weg. Odysseus bleef kansen creëren en wij raakten op, en vielen er speelsters met blessures uit. Onze keepster Iris hield nog een paar mooie ballen. Helaas hielden we het niet vol en kregen snel 2 doelpunten tegen, wat leidde tot 2-2 eindstand.

Balen als een stekker, maar we hadden heerlijk gevoetbald met ze allen. Er zat echt voetbal in en we hadden plezier. Goed begin van de competitie, op naar de volgende wedstrijd.

26 september spelen de VOP dames om 12.30 uur thuis tegen sc ‘t gooi vr3. Kom ons aanmoedigen voor de overwinning! ⚽️💪👏