VOP VR1 heeft in haar eerste wedstrijd zichzelf geen goede dienst bewezen. Valleivogels was met 1-7 te sterk. Op basis van de uitslag zou je vermoeden dat de dames weggespeeld werden, maar niets is minder waar. Echter individuele fouten deden de dames de das om.

VOP kwam prima uit de startblokken. De opbouw van Valleivogels werd continu verstoord en dit leidde tot een aantal grote kansen voor o.a. Berber en Aleyna. De dames waren echter niet scherp genoeg en konden Valleivogels geen pijn doen. Valleivogels was wel effectief en scoorde uit de eerste de beste aanval, waarbij Diana ogenschijnlijk op het verkeerde been stond. VOP bleeft aanvallen en kansen creëren, maar wist het net niet te vinden. Valleivogels profiteerde wederom van een individuele fout en de 0-2 stond op het scorebord.

De dames bleven echter voetballen en uit een ‘aanval uit het boekje’ was Aleyna het eindstation om de 1-2 binnen te tikken. Omdat de dames de kansen op meer lieten liggen werd dit ook de ruststand: 1-2 met een kansenverhouding van 10-2.

Tweede helft
Voor de tweede helft kwam VOP niet goed uit de kleedkamer en Valleivogels kon uitlopen tot 1-4. De kopjes gingen een beetje hangen en de rest van de tweede helft had op zich net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Een eindstand van 1-7 kwam tot stand waarbij de vraag is of dit conditioneel is, of mentaal. Zowel individuele fouten als de totale organisatie in de tweede helft deden de dames de das om.

Al met al mogen de dames zich vasthouden aan een prima eerste helft. Als de kansen benut waren en de individuele fouten achterwege bleven krijg je een geheel andere wedstrijd. Maar als bestaat niet in voetbal, dus nu ‘uithuilen’ en 12 september in de competitie op basis van de eerste helft gewoon weer opnieuw beginnen.