Na anderhalf jaar geen competitie- of bekerwedstrijd gespeeld te hebben mocht ons vrouwelijk vlaggenschip het opnemen tegen TOV VR2. Het eindresultaat mocht er zijn, TOV werd weggespeeld met 0-5 en mocht van geluk spreken dat het niet meer werd.

De dames kwamen goed uit de startblokken en vanaf minuut een domineerde VOP de wedstrijd. De hand van de nieuwe trainer Jonathan was direct goed zichtbaar. Met verzorgd voetbal werd geprobeerd van achteruit op te bouwen en werd TOV vastgezet. Dit leidde tot direct een flink aan mogelijkheden, maar de eerste paar minuten stond het vizier nog niet scherp en was de keepster van TOV een hinderlijke sta-in-de-weg.

Na ruim 25 minuten kwam VOP op een verdiende 0-1 voorsprong. Doordat VOP kansen bleef missen en soms een beetje geluk ontbrak (waaronder een bal op de paal), kon VOP zichzelf met de rust alleen maar verwijten dat het niet meer gescoord had.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld al was TOV iets gevaarlijker in de counter. Maar ook in de verdediging kwam VOP eigenlijk niet noemenswaardig in de problemen. Het spelbeeld was een richtingsverkeer, maar met een goede zorgvuldige opbouw. Ook de positieve coaching langs de zijlijn was top geregeld, zodat VOP in de tweede helft op haar dooie gemak uitliep naar 0-5.

Opvallend waren de drie goals die Denise maakte, iets wat al heel lang niet gebeurd was. Het leverde haar de bijnaam “hattrick-Denise” op en het schijnt haar naar verluidt ook 3 Malibu-cola gekost te hebben. Na een goede terugreis naar Amersfoort bleef het in ieder geval nog erg gezellig in de kantine, waar de overwinning (terecht) gevierd werd.

Trainer Jonathan kon na afloop alleen maar tevreden zijn over het vertoonde spel. Dit smaakt in ieder geval naar meer, letterlijk en figuurlijk!