Afgelopen zaterdag stond de eerste Amersfoortse stadsderby tegen onze vrienden uit Zielhorst, Cobu Boys, op het programma. Een leuke sportieve wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor VOP!

Vele bezoekers van beide partijen vonden hun weg naar ons mooie sportpark Olympus. Na een spectaculaire entree van beide teams zette de scheidsrechter de wedstrijd in gang. VOP had zijn eerste competitie overwinning nog niet te pakken en Cobu Boys pakte deze ook vorige week pas dus de punten waren voor beide ploegen zeer welkom. De eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd waar met name het middenveld elkaar goed in balans hield. Cobu Boys combineerde goed, maar ook de solide defensie van VOP zorgde ervoor dat Cobu Boys niet gevaarlijk werd. VOP werd wel een aantal maal gevaarlijk, maar de drie goede kansen in de eerste helft werden niet afgemaakt. Een ruststand van 0-0 was dan ook een logisch gevolg.

Bij aanvang van de tweede helft startte Cobu Boys fel en dat leidde tot veel druk op de VOP-defensie. Bijna moest keeper Onno Cornelissen capituleren, maar de paal hielp hem. Gedurende de tweede helft kreeg VOP steeds meer controle over de wedstrijd en dat leidde uiteindelijk tot de fraaie 1-0. Wim Luigjes werd weggestoken door een prima pass en lobte de bal met veel precisie over de keeper. Een paar minuten daarna stond de 2-0 op het scorebord. Eigen jeugdspeler Matthijs van Beekhoven was ingevallen en met een geplaatst schot laag in de hoek verschalkte hij de keeper van Cobu Boys.

Cobu Boys nam meer riscio wat ervoor zorgde dat er ruimte ontstond in de omschakeling voor VOP. Quincy Koenen werd op maat bediend en ontsnapte aan de linkerkant. Hij trok naar binnen en met een vlammend schot in de korte hoek was de keeper van Cobu Boys kansloos. Na de 3-0 hield VOP de controle over de wedstrijd, Cobu Boys zette nog wel aan maar van een slotoffensief was bijna geen sprake meer.

De eerste overwinning voor VOP is binnen en dat kon na afloop uitgebreid gevierd worden. Wim de Haas en Mark van Vulpen keken tevreden terug op de wedstrijd waar VOP met veel inzet en bij vlagen goed voetbal met een solide defensie een mooie overwinning binnen gesleept heeft. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden!