Onder het genot van een heerlijk zonnetje heeft VOP 1 afgelopen zaterdag APWC in de zesde stadsderby van het seizoen verslagen. Na een 1-1 ruststand trok VOP met 1-2 aan het langste eind.

Met aanvoerder Boy en Jordy Schimmel op de bank (beiden herstellend van ziekte) startte VOP onder grote belangstelling de derby tegen APWC. In de beginfase werd er door beide teams fel gespeeld maar dit leidde niet tot grote kansen. Rond de 15e minuut was het APWC dat de score opende. Uit een vrije trap kopte de spits van APWC knap binnen en liet keeper Joey Vos kansloos. Dit was voor VOP het sein om er nog een tandje bij te zetten, want een overwinning was broodnodig in deze spannende competitie. Nadat VOP eerder wat kansen liet liggen was het Mathijs van Beekhoven die het hoofd koel hield en keurig de 1-1 langs de keeper binnen schoot. Met deze stand gingen beide teams dan ook de rust in.

In de tweede helft begon APWC goed en dat leidde tot wat kleine mogelijkheden. Nadat routiniers Terence en Michael het veld in kwamen kreeg VOP wat meer grip en was het levensgevaarlijk in de omschakeling. Dit leidde tot echt grote mogelijkheden via Luuk, Terence en de ingevallen Rik. Pas in de 84e minuut wist VOP dit om te zetten in een doelpunt. Rik ontsnapte over de rechterkant en gaf Terence een niet te missen kans: 1-2!

APWC ging vervolgens alles of niets spelen en waar VOP weigerde de wedstrijd in het slot te gooien kreeg APWC nog wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die viel niet! Na bijna 100(!) minuten floot de scheidsrechter af en kon VOP drie broodnodige punten mee naar huis nemen. Verdiende punten op basis van inzet, teamplay en de kansen wat ons betreft.

In 4F is het waarschijnlijk spannend tot de laatste speeldag. Op dit moment staat VOP nog op de 12e plaats, maar slechts drie(!) punten achter de nummer 6 HDS en 5 punten achter de nummer 5 SEC. Deze laatste is de tegenstander op 13 mei om 15:00 uur. in Soest. Het team hoopt dan op jullie support en met deze inzet is in deze competitie werkelijk nog alles mogelijk! Zie hieronder de stand: spannender kunnen we het echt niet maken…..