Afgelopen maandagavond speelde VOP VR1 de stadsderby tegen CJVV VR2. De vorige wedstrijd was geëindigd in een ruime 6-0 overwinning voor VOP, maar de omstandigheden waren deze maal anders. VOP was verre van compleet. Door veel blessures en andere verplichtingen ontbraken Latisha, Natascha, Denise, Saskia, Aleyna, Berber en Willeke. Er kan dus in dit geval letterlijk van teamverband worden gesproken. Aangevuld met Maaike uit de MC1 ging de wedstrijd van start.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat CJVV de betere ploeg was (en dat er ook een paar andere speelsters op het veld stonden dan de vorige keer, die toch wel veel beter waren). Deze combinatie leidde er toe dat VOP met rust al een schier onmogelijke taak had om een 0-5 achterstand weg te werken. Toch was dat niet alleen de oorzaak. Het ontbreken van teamverband in de eerste helft was mede de oorzaak van de grote achterstand. Misschien was het het late tijdstip, maar de toch wel vele toeschouwers zagen in de eerste helft geen strijdend VOP.

Na de rust, waarin de dames elkaar blijkbaar goed hebben aangekeken, kwam er een strijdend VOP tevoorschijn. Hier stond een team dat voor iedere meter streed en na wat tactische omzettingen ook dreigend werd richting CJVV en dat leidde tot twee doelpunten van Debbie. Zelfs toen Priscilla en Stacey niet meer verder konden en VOP dus met 10 man speelde bleven de dames er voor gaan. Dat CJVV na rust nog drie maal scoorde deed er eigenlijk niet toe. Dit was de juiste instelling en als deze vanaf de eerste minuut was getoond dan had het versterkte CJVV het knap lastig gekregen, ondanks de vele afwezigen bij VOP.

Komende zaterdag wacht koploper TOV in Baarn. Gelukkig zijn er dan weer 3 spelers terug wat weer wat lucht geeft. Dit gegeven en wanneer de dames vanaf minuut één weer vol voor elkaar gaan strijden dan zal TOV nog een lastige dobber krijgen aan VOP. Een goede doelstelling om TOV de eerste punten van dit seizoen afhandig te maken.