Sinds 13 november 19:00 uur gelden, zoals bij jullie bekend, nieuwe Corona-maatregelen. We hebben hieronder aangegeven welke regels er vanaf heden op ons complex gelden:

Wedstrijden:

Het is niet meer toegestaan om als publiek wedstrijden te bezoeken. Dit betekent dat de enigen die bij wedstrijden aanwezig/ langs het veld mogen staan de volgende “rollen” zijn:

 • Spelers, scheidsrechters, assistent-scheidsrechters
 • Trainers/ Begeleiders
 • Bij uitwedstrijden vallen rijdende ouders onder begeleiders
 • Bestuursleden
 • Overige vrijwilligers van een vereniging in functie
 • Voor gebruik van de kleedkamers/ toiletten is voor 18 jaar en ouder een geldige QR-code nodig

Trainen:

Het is niet toegestaan om tijdens trainingen als publiek aanwezig te zijn (uitgezonderd Peuters en kabouters, daar valt 1 ouder onder begeleider). De kantine is op maandag t/m vrijdag gesloten

Kantine:

De kantine valt onder de horeca-wetgeving. Hierdoor zijn de volgende regels van toepassing:

 • Alleen toegang tot de kantine met een geldige QR-code
 • De kantine is donderdagavond gesloten vanwege de verplichte sluitingstijd van 20:00 uur
 • De kantine is op zaterdagen geopend van 08:00 uur tot uiterlijk 20:00 uur.
 • In de kantine maakt iedereen gebruik van vaste zitplaatsen.
 • Het Terras valt onder de kantine en hier mag gebruik van gemaakt worden met gebruik van vaste zitplaatsen en geldige QR-code

Wat betekent dit concreet:

Voorbeeld 1:

Ouders mogen hun kinderen afzetten op het parkeerterrein van VOP bij een thuiswedstrijd. Zij mogen niet bij de wedstrijd aanwezig zijn om te kijken, ouders kunnen wel besluiten om in de kantine plaats te nemen en daar bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of iets anders te nuttigen en te wachten tot de wedstrijd is afgelopen. De kinderen kunnen daarna naar de kantine komen om nog even wat te eten/ te drinken en/of om met hun ouders naar huis te gaan. Ouders hebben een vaste zitplaats, voor kinderen geldt dit niet.

Voorbeeld 2:

Een seniorenteam speelt thuis en maakt gebruik van de kleedkamers (met geldige QR-codes). Tijdens de wedstrijd is geen publiek aanwezig. Na afloop kan het team, met vaste zitplaatsen, gebruik maken van de kantine voor de derde helft. Uiteraard met een geldige QR-code. Het is tijdens het verblijf niet toegestaan om langs het veld andere wedstrijden te bekijken.

Voorbeeld 3:

Een jeugdteam speelt uit en er gaan 4 ouders mee (1 trainer en 3 rijdende ouders). Deze drie ouders kunnen blijven bij de wedstrijd en houden zich aan de Corona-protocollen van de bezoekende vereniging.

Verder geldt:

Volgt het protocol van het NOC*NSF, deze is hier te vinden: https://nocnsf.nl/media/4991/protocol-verantwoord-sporten-v13112021-1.pdf

En:

blijf bij klachten thuis en laat je testen.